Pavardę pakeitęs E. Daktaras: turiu kuo didžiuotis

  • Teksto dydis:

Vakar pasirodė informacija, kad Henriko Daktaro sūnus Enrikas Daktaras pasikeitė pavardę ir tapo Enriku Doktor. Netrukus ėmė plisti įvairios tokio sprendimo versijos, o šiandien socialiniame tinklalapyje pats Enrikas išplatino paaiškinimą.

„Didžiausia vakarykštės dienos naujiena Lietuvoje – mano pavardės pasikeitimas. Dėl to ūžia visas internetas, spekuliuojama įvairiomis tokio mano sprendimo priežasties versijomis, tačiau manęs paties niekas apie tai nepaklausė“, – feisbuke rašo Enrikas.

Vyras teigia, kad nuo nieko nebėga, nieko neišsigalvoja, tik savo šeimai susigrąžina tą pavardę, kuri jai teisėtai priklausė šimtmečius. 

„Aš turiu tokią teisę, o ją pagrindžia ilgai trukęs genealoginio medžio tyrimas ir Lietuvos valstybės istorijos archyvo specialistų patvirtinimas. Mane nuolat tapatina su blogos arba prieštaringos reputacijos asmenimis, tačiau aš einu savo keliu. Turiu nuostabią šeimą, kuriu darbo vietas, gyvenu socialiai atsakingą gyvenimą ir drąsiai imu garbingą savo protėvių pavardę, neabejodamas, kad jos nesuteršiu. Priešingai, pavardė Doktor mane įpareigoja dar labiau pasitempti, nes mano protėviai tokią pavardę turėjo užsitarnauti garbingais gyvenimais. Valstybinio istorijos archyvo specialistai išaiškino, kad jie vadovavosi Talmudu, buvo rabinai, gydė žmones. Dokumentai rodo, kad mano protėviai Vulfas, Icka, Maušas, Berka buvo Doktor, kol prosenelis Mejeris prieš pusantro šimto metų nepriėmė krikšto ir pavardė nebuvo pakeista“, – priežastis detaliai paaiškina jis.

Naują Doktor pavardę nuo šiol turintis Enrikas pamini, kad prie komentatorių užgaulių ir pastabų jau yra pripratęs. „Spėjau užsiauginti storą odą, kai buvau plakamas už būtas ir, dažniausiai, nebūtas nuodėmes. Tačiau mano šeima ir artimi žmonės niekuo nenusikalto, išgyvena dėl visko, todėl labai prašau gerbti jų teisę į orų gyvenimą, į teisę didžiuotis savo vyru, tėvu, sūnumi, artimuoju, draugu. Kiekvienas mes turėtume pirmiausia rūpintis savo gyvenimais, o ne šmeižti, skaudinti ir purvais drabstyti kitus. O jei komentatoriams nepavyksta susilaikyti, ką gi, per laiką (kiek jo beprireiktų), savo darbais, o ne kalbomis, pasistengsiu ir jiems įrodyti, kad pavarde Doktor save vadina garbingi žmonės.“

Savo įrašą vyras užbaigia palinkėjimu „Telaimina Jus Dievas.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Padrė gėdą visiems giminės pirmtakams ,manau , jeigu tėvas sugryš , neatleis .

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
"Diena" neturi daugiau apie ką rašyti?! Be komentarų...

h20

h20 portretas
tu matai, pasirodo jis zyyydas... o apie zydus tik gerai arba nieko... supratot... :D
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių