Pedofilijos skandalas – proga išgarsėti

Pirmadienį Seime vyksiančioje visuomenės ir politikų diskusijoje dėl pedofilijos bus kalbama apie organizacijos, kovosiančios su šia problema, steigimą. Visuomenė mano, kad tai tik gudrus politikų žingsnis, galintis tapti jiems tramplinu į kitą kadenciją.

Paraginti visuomenės

Diskusiją tema "Ar įveiksime pedofiliją? Drąsiaus Kedžio dukrelės prievartavimo byla" organizuoja Seimo nariai Saulius Stoma, Gintaras Songaila ir Kazimieras Uoka.

"Mes tiesiog atsiliepėme į visuomenės prašymą, kad padėtume jai organizuotis. Daug žmonių skambina ir man, ir kitiems Seimo nariams ir aiškina, kad reikia ko nors imtis, kurti neabejingųjų organizaciją", – diskusijos atsiradimo idėją ir tikslus aiškino S.Stoma.

Parlamentaro teigimu, organizuoti tokį renginį jam pasiūlęs K.Uoka. Ir jis sutikęs. Kodėl? "Kiekviena visuomenės iniciatyva turi būti gerbiama ir, jei Seimo narys į ją atsiliepia, dalyvauja ir padeda vienminčiams žmonėms burtis, yra gerai", – kalbėjo diskusijos iniciatorius.

Į kvietimą nereaguota

Pasak S.Stomos, į šį renginį kviestos visos institucijos, užsiimančios vaikų apsauga. Kvietimai išsiųsti ir savivaldybėms priklausančioms vaiko teisių apsaugos tarnyboms, tačiau visos jos dalyvauti atsisakė. "Ir Kauno miestui siuntėme, ir rajonui, bet jiems, matyt, tai neįdomu", – kalbėjo Seimo narys.

S.Stomos teigimu, į kvietimą atsiliepė tik Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga, renginyje žada dalyvauti šios įstaigos vadovė Rimantė Šalaševičiūtė.

p>"Jos dalyvavimas suteiks tam tikro solidumo. Be to, bus galima pakalbinti ją pačią", – aiškino renginio organizatorius.

D.Kedžio istorija S.Stoma teigia susirūpinęs nuo pat pradžių, vos tik gavo jo laišką su kompaktiniu disku, kuriame įrašyti mergaitės pasakojimai.

Po spalio 5-osios įvykių Kaune S.Stoma bando inicijuoti specialią komisiją, kuri tirtų pedofilijos apraiškas Lietuvoje.

Pasako jo, kad tokia komisija būtų steigiama, jau pritarė nemažai parlamentarų. "Komisija turėtų tirti galimą pedofilijos tinklų egzistavimą Lietuvoje ir jų poveikį įvairioms institucijoms. Reikia parengti prevencijos programą ir įstatymų paketą, reikia padaryti visus iš politikų laukiamus veiksmus, kad kelias pedofilijai plisti ir jos tinklams susidaryti Lietuvoje būtų užkirstas. Aš neabejoju, kad toks tinklas yra", – kalbėjo S.Stoma.

Vertina įtariai

Vis dėlto ne visiems kovotojams su pedofilija patinka toks politikų aktyvumas.

Viename D.Kedį palaikančiame ir su pedofilija kovojančiame interneto tinklalapyje žmonės raginami būti atsargūs, jei bus pakviesti stoti į kokį judėjimą, partiją ar organizaciją.

"Mes nepritariame jokiems politiniams judėjimams, kurie "kiša savo letenas" prie šio reikalo, kadangi jiems tai tik "tramplinas į kitos kadencijos Seimą. Būkite budrūs", – rašoma perspėjime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių