A. Pitrėnienė: rugsėjo 1-ąją dar trūko mokytojų

  • Teksto dydis:

Nors regionuose darbo neranda daugybė mokytojų, tačiau statistika teigia, kad vien vasarą buvo neužpildyta 550 mokytojams skirtų darbo vietų.

Tiesa, anot švietimo ir mokslo ministrės Audronės Pitrėnienės, tokia statistika yra gana apgaulinga, mat nors rugsėjo 1-ąją švietimo įstaigoms dar reikėjo 155 mokytojų, tačiau darbo rinkoje buvo kur kas daugiau bedarbių mokytojų.

Pavyzdžiui, trūko 28 pradinio ugdymo mokytojų, tačiau 200 jų buvo bedarbiai, nors buvo 15 darbo vietų anglų kalbos mokytojams, tačiau be darbo buvo 135 anglų kalbos mokytojai.

Esą tokia padėtis susidarė dėl laisvų darbų vietų koncentracijos didmiesčiuose ir mažėjančios mokytojų paklausos regionuose.

Tačiau padėtį pakeisti turėtų specialus fondas, leidžiantis išeiti į pensiją senyviems asmenims bei tarp Lietuvos edukologijos universiteto ir Švietimo ir mokslo ministerijos bei būsimo studento sudaromos finansavimo sutartys.

Apie visą tai plačiau – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

matomai ne visi pedagogai degradave

matomai  ne  visi  pedagogai  degradave portretas
nenori pradinuku mokyt lytinius organus ciulpt ir tratintis per visas skyles , pagal naujus vadovelius ir nauja lyberastine svediska mokymo sistema

Ilona

Ilona portretas
Skubu Tamstai prieštarauti.Jau kuris laikas laukiame pedagogų ,skelbiame konkursus-niekas iš specialistų neatsiliepia. Na, o jeigu ir parašo ,tai tik kasininkės iš parduotuvių, ir visokių kitokių profesijų žmonės,bet ne su pedagoginiu išsilavinimu.Lygiai su ta pačia problema susiduria ir ikimokyklinės įstaigos.

K

K portretas
.... kiek galima meluoti... Gyvenu didmiestyje ir i visu dalyku mokytoju konkursus ( kiek teko dalyvauti ir suzinoti is mokyklu administraciju) yra desimtys i viena vieta... Laikrasciai vis raso, kaip sunku prisivilioti mokytojus i kaima... melas! Kiekvienas kaimas yra salia miesto ar miestelio, todel mieste/ miestelyje darbo neteke mokytojai vaziuoja i kelis kaimus, kad susirinktu valandu.... Todel reikia baigti meluoti ir remtis kazkokia statistika, kuri neatindi realios padeties... Tas pats vyksta ir su kitais kvalifikacijos reikalaujanciais darbais... Issilavinusiems zmonems darbo vietu nera arba yra mazai, truksta tik nekvalifikuotu darbuotoju, kurie, deja, isvyko dirbti uzjurin... Tokia yra reali padetis, ponia , Ministre:))
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių