Planuojama atsisakyti korupcija įtariamo garbės konsulo Ispanijoje paslaugų

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministerijai sulaukus oficialios informacijos dėl korupcija įtariamo Lietuvos garbės konsulo Barselonoje Jordi Sumarrocos (Žordi Sumarokos), greičiausiai bus atsisakyta jo paslaugų, sako ministras Linas Linkevičius.

„Ispanijos Vyriausybei yra išsiųsta nota, ir patvirtinus tuos faktus mes, be abejo, pradėsime procedūrą atsisakydami garbės konsulo paslaugų“, - BNS sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Jis atkreipė dėmesį, kad garbės konsulai atstovauja Lietuvai be atlygio, savo laisvalaikio sąskaita, tačiau jiems keliami reikalavimai dėl nepriekaištingos reputacijos.

„Jei ta reputacija taps ne tokia nepriekaištinga, mes negalime tęsti bendradarbiavimo. Čia yra logiška“, - sakė ministras.

Kaip pranešė lrytas.lt, statybos bendrovei „Teyco“ vadovaujantis J.Sumarroca buvo sulaikytas praėjusią savaitę Barselonoje, jo namuose bei jo bendrovėje atlikta krata. Verslininkui pateikti įtarimai dėl korupcijos skandalo viešosios administracijos srityje, susijusio su netoli Barselonos esančio pajūrio miesto Toredembaros seniūnija. Įtarimai verslininkui dėl kyšių seniūnijai buvo pateikti prieš metus.

Manoma, jog garbės konsulas J.Sumarroca tuometiniam Toredembaros miesto merui yra sumokėjęs daugiau nei pusės milijono eurų kyšį, pervesdamas pinigus pastarojo įmonėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių