Planuojama prie centralizuotų nuotekų tinklų prijungti daugiau gyventojų

  • Teksto dydis:

Europos Komisijai pradėjus pažeidimo procedūrą prieš Lietuvą, Aplinkos ministerija svarsto, kaip priversti šalies gyventojus prisijungti prie centralizuotų vandentiekio ir nuotekų tinklų, šeštadienį rašo „Lietuvos žinios“.

Europos Komisija teigia, kad Lietuva neįvykdė visų Miesto nuotekų valymo direktyvos reikalavimų. Pavyzdžiui, pažeidimu laikoma tai, kad Lietuva neužtikrino, jog 58 aglomeracijose ne mažiau kaip 98 proc. nuotekų būtų tvarkoma centralizuotai ir ne daugiau kaip 2 proc. - individualiose nuotekų tvarkymo sistemose.

Aplinkos ministerija siūlo, kad teritorijose, kuriose gyvena daugiau kaip 2 tūkst. žmonių, veiktų centralizuotos nuotekų tvarkymo sistemos ir prie jų prisijungtų visi namų ūkiai. Prisijungti bus privalu per devynis mėnesius nuo tos dienos, kai tam sudaromos sąlygos. Neprisijungusiems per nustatytą laiką bus taikomos sankcijos. Aplinkos ministerijos siūlomos Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo įstatymo pataisos numato naujų prievolių vandens tiekėjams, o už jų nevykdymą taip pat bus taikomos sankcijos.

Preliminariais duomenimis, visiems Miesto nuotekų valymo direktyvos reikalavimams įgyvendinti dar reikėtų apie 100 mln. eurų.


Šiame straipsnyje: nuotekosvandentiekis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vladas .Kaunas.

Vladas .Kaunas. portretas
Na pas mus gatvėje projektavo,projektavo ...ir suprojektavo fekalus ne į nuokalne,kur apačioje įrengė kitai gatvei siurblinę,o į priešingą pusę,tai bent du namai liko neprijungiami niekur,nes jau išlįstų vamzdis į orą.Tai pasiūlė statytis siurblinę (savo!!!???)Ir prisijungti už 20-30m. į viršuje jų jau paruošta vamzdi,už kurį jie gavo Europos paramą.Na jei ir paimčiau paskolą ir sukiščiau pinigus į š...,o jei siurblinė suges,ar blogai įrengsiu ,nes ne specialistas juk,tai apsiš...ir gyvensim? Ar sunku buvo suprojektuot fekalų vamzdį į nuokalnę? Na aš liksiu su vietine nuo amžių kanalizacija ir tegul mane pakaria,nes pinigų iš paramos,tik VALDŽIAI yra.Arba brokdariai tegul už savo pinigus taiso savo fackprojektus !!!

turim

turim portretas
prie namo užkasę specialią berods 8 m3 talpą, per metus kartą išveža už 70 eurų ir nesukame galovos

jonas

jonas portretas
tas prisijungimas kainuoja didelius pinigus , is kur pensininkui ?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių