Po nelaimės festivalyje VRM siūlo diskutuoti dėl renginių organizavimo

  • Teksto dydis:

Po nelaimės muzikos festivalyje „Sūpynės“, kai narkotinėmis medžiagos apsinuodijusi mirė festivalio dalyvė, Vidaus reikalų ministerija (VRM) siūlo pradėti diskusiją dėl privačių renginių organizavimo tvarkos.

„Reikėtų pradėti diskusiją dėl įstatymo, reglamentuojančio viešųjų ir privačių juridinių asmenų komercinių ar viešųjų renginių organizavimo viešose vietose, jų valdomose bei naudojamose teritorijose ar patalpose, įtvirtinimo“, – rašoma penktadienį išplatintame VRM pranešime.

Policijos departamento duomenimis, birželio 28 dieną į Švenčionių ligoninę iš Švenčionių rajone, Pakretuonės kaime, vykusio elektroninės muzikos festivalio pristatyta komos būklės 25 metų mergina. Ji dėl apsinuodijimo narkotinėmis medžiagomis pervežta ir paguldyta į Vilniaus ligoninę, kur ketvirtadienio rytą mirė.

Po nelaimės susirūpinta atsakomybe už renginių saugumą. Pasak VRM, policija derinant privačius renginius dažnai net nedalyvauja, kartais net nėra informuojama apie planuojamą renginį.

Renginių organizavimą reglamentuoja Susirinkimų įstatymas, tačiau jis neapima susirinkimų, sporto varžybų, koncertų, pramoginių ar kitų viešų renginių, kurie vyksta ar kuriuos organizuoja įregistruoti viešieji ir privatūs juridiniai asmenys savo ar kitose teisėtai valdomose ir naudojamose teritorijose ar patalpose.

Todėl VRM siūlo pradėti svarstyti, kaip būtų galima sureguliuoti savivaldybių ir valstybės institucijų kompetenciją nustatant koncertų ir kitų renginių organizavimo bei vedimo tvarką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių