Po nesklandumų per „Eurovizijos“ pusfinalį padidintas portalo lrt.lt prieinamumas

Šį mėnesį vykęs „Eurovizijos“ dainų konkursas atskleidė nacionalinio transliuotojo portalo lrt.lt ribotas galimybes, po nesklandumų per konkurso pirmąjį pusfinalį portalo prieinamumas padidintas.

„Jau labai seniai nebuvo tokio srauto, portalo architektūra buvo nelabai pritaikyta tokiam dideliam lankytojų skaičiui, bet šitos problemos buvo operatyviai išspręstos. Per antrąjį pusfinalį ir finalą nebebuvo jokių techninių problemų, mes pasiekėme visų laikų visus rekordus“, – BNS sakė portalo vadovas Ričardas Baltaduonis.

Kaip šią savaitę remdamasis preliminariais auditorijos tyrimų bendrovės „TNS Kantar“ duomenimis pranešė nacionalinis transliuotojas, 2018-ųjų „Eurovizijos“ finalo tiesioginę transliaciją per lrt.lt stebėjo daugiau nei 53 tūkst. žiūrovų.

„Aš manau, kad mes nepasiekėme dar savo piko, kokį galime atlaikyti (...). Bus Pasaulio futbolo čempionatas ir aš labai tikiuosi, kad mes jį transliuosime be problemų“, – apie padidintus pajėgumus sakė R. Baltaduonis.

Jis pripažino, kad sutrikimų būta ir anksčiau, pavyzdžiui, balandžio 18 dieną bandant gyventojų perspėjimo sistemą.

„Buvo tas pats, paprastoji žmogiškoji klaida, iš principo portalo architektūra yra tokia, kad atsitinka tokie dalykai, gėda, bet stengiamės operatyviai spręsti“, – pasakojo R. Baltaduonis.

„Eurovizijos“ finalo transliacija prie televizorių pritraukė 67,7 proc. visų TV žiūrovų Lietuvoje. Šiemet finalo vidutinė auditorija buvo kone dvigubai didesnė nei praėjusiais metais ir siekė 560 tūkstančių Lietuvos gyventojų, vyresnių nei 4 metų, skelbė transliuotojas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tame LRT

Tame LRT portretas
,,prieinamumo"niekad ir nebuvo-nei parašysi, nei paskambinsi, nei prisiprašysi.Mūsų Klaipėdoje kiek žmonės kvietė į svarbius renginius, įvykius tai ta kliunkė korespondentė niekad nevažiuoja.Jau kabelinė daugiau padaro.O į Vilnių paskambinti iš viso nera kur - neskelbiami kontaktai tik el.paštas į kurį niekad neatsako
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių