Po senamiestį

Ekskursija

Po senamiestį

Šeštadienį kai kurie klaipėdiečiai savo gimtajame mieste pasijuto tarsi užsieniečiai. Uostamiesčio gyventojams skirtomis ekskursijomis po senamiestį jau antrą kartą buvo paminėta Pasaulinė turizmo diena.

Anot renginio organizatorės Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorės Romenos Savickienės, rugsėjo 27-oji - Pasaulinė turizmo diena - uostamiestyje minima jau nuo 1980 m. Tačiau anksčiau linksmybės apsiribodavo tik draugiškais centro darbuotojų pasisėdėjimais prie kavos puodelio. Ši data buvo svarbi tik turizmo verslo atstovams.

Tik pernai buvo nuspręsta į tradicinės šventės minėjimą įtraukti klaipėdiečius, kurių gimtasis miestas kasmet sulaukia vis daugiau svečių iš užsienio. Suprasti, kur slypi uostamiesčio patrauklumas, galima tik trumpam tapus turistu. Todėl ir kilo mintis organizuoti ekskursijas po senamiestį, supažindinti su jo istorija, raidos etapais.

Pasak direktorės, retkarčiais ekskursijomis po Klaipėdą domisi ir patys miesto gyventojai, sulaukę svečių iš kitų kraštų, nes patys, deja, neturi ką jiems papasakoti.

Šiemet renginys sulaukė didesnio mažų klaipėdiečių ir jų tėvelių susidomėjimo. Praėjusiais metais į centrą kreipėsi apie septyniasdešimt žmonių, susidarė trys “turistų” grupės. Šiemet ekskursijoje dalyvauti panoro daugiau nei pusantro šimto skirtingo amžiaus klaipėdiečių.

Lydimi profesionalių gidžių, pasakojusių apie Klaipėdos miesto atsiradimą, vardo kilmę, veido formavimąsi, iš seniausių laikų likusių kultūros paminklų istoriją, “turistai” apsilankė Teatro, Karlskronos aikštėje, Jono kalnelyje ir kitose pamėgtose vietose, kiekviena iš kurių turi ilgą praeitį ir paslaptį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių