Po sunaikinto įrašo skandalo išaugo pasitikėjimas žiniasklaida

  • Teksto dydis:

Premjerui Sauliui Skverneliui aiškinantis dėl sunaikinto Vyriausybės pasitarimo įrašo apie registrų duomenų teikimą žurnalistams, o valdantiesiems siekiant Lietuvos radijo ir televizijos pertvarkų, išaugo žiniasklaidos reitingas.

Kaip rodo dienraščio „Lietuvos rytas“ šeštadienį skelbiama apklausa, žiniasklaida pasitiki 39,9 proc. apklaustųjų, kai prieš mėnesį jų buvo penkiais procentiniais punktais mažiau – 34,7 procento.

Tradiciškai Lietuvos gyventojai labiausiai pasitiki ugniagesiais gelbėtojais ir policija.

Spalio 5–14 dienomis atliktos apklausos duomenimis, ugniagesiais gelbėtojais pasitiki 88,4 proc. gyventojų (88,7 proc. rugsėjį), o nepasitikinčiųjų yra vos per procentą.

Policija pasitiki 64,8 proc. apklaustųjų, prieš mėnesį policija pasitikėjo 61,7 proc. respondentų.

Kariuomene pasitiki 56,8 proc. (54,5 proc. rugsėjį), Bažnyčia – 53,5 proc. (50,4 proc. rugsėjį), prezidentu – 52,7 proc. (52,4 proc. rugsėjį), „Sodra“ – 47,8 proc. (46,5 proc.) apklaustųjų.

Mažiausias pasitikėjimas yra partijomis – 6,5 proc. (6,8 proc. rugsėjį), o nepasitikinčiųjų – 66,3 procento.

Seimui pasitiki 10,5 proc. apklaustųjų (8,1 proc. rugsėjį), nepasitikinčiųjų – 58,4 procento. Vyriausybė pasitiki 21,1 proc. (22 proc. rugsėjį), nepasitiki 35,5 proc. tyrimo dalyvių.

Reprezentatyvią gyventojų apklausą dienraščio „Lietuvos rytas“ užsakymu bendrovė „Vilmorus“ atliko spalio 5–14 dienomis. Paklaida siekia 3,1 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

EILINIS MELAS...

EILINIS MELAS... portretas
Pirmiausiai tokiems žiniasklaidos (purvasklaidos) "grandams" kaip Miliūtė,Jakilaitis, Ramanauskas, Laurinavičius ir visai Landsberginei šutvei jau NIEKAS IR NIEKADA NETIKĖS. Tai - parsidavėliški išverstaskūriai, kurie tarnauja ne Lietuvai, o tiems, kas gardesnį kąsnį numes. Jie save laiko aukščiau už seimą ir ministrų kabinetą.

Alis Petkus...

Alis Petkus... portretas
cha-cha...

Gelstantis

Gelstantis portretas
Įdomu ar "Vilmorus" yra kažkokia konkurencija...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių