Policija surengė stalo pratybas sprogus sprogmeniui su radioaktyviomis medžiagomis

  • Teksto dydis:

Policijos ekstremaliųjų situacijų operacijų centro patalpose vyko valstybinio lygio stalo pratybos „Civilinės saugos sistemos subjektų veiksmai sprogus savadarbiam sprogmeniui su radioaktyviosiomis medžiagomis masinio susibūrimo vietoje“.

Šiomis pratybomis buvo siekiama įvertinti institucijų reagavimą į incidentą, taip pat įvertinti institucijų pajėgumus reikalingus suvaldyti radioaktyvios taršos plitimą ir materialinius techninius išteklius reikalingus likviduojant radioaktyvios taršos padarinius, penktadienį pranešė Policijos departamentas.

Pratybų vadovas, Policijos departamento Viešosios policijos valdybos viršininkas Mindaugas Akelaitis teigia, kad pratybų tikslas – tobulinti ir praktiškai įtvirtinti atsakingosios ir remiančiųjų institucijų ekstremaliųjų situacijų valdymo įgūdžius.

„Pratybų metu identifikuotos problemos: komunikacija su visomis suinteresuotomis institucijomis. Diskutuota, kuri institucija vadovaus gelbėjimo darbams bekeičiant įvykio situacijai, taip pat apie iššūkius, su kuriais susidurtų sveikatos sistema, esant dideliam kiekiui nukentėjusiųjų'“, – sako pratybų vadovas.

Pratybose dalyvavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato,  Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras", ugniagesių, pasieniečių, Vadovybės apsaugos departamento, Radiacinės saugos centro, Sveikatos apsaugos ministerijos, Visuomenės sveikatos centro, Vilniaus universitetinės ligoninės Santaros klinikų, Greitosios medicininės pagalbos stoties, Lietuvos kariuomenės Gynybos štabo, Aplinkos ministerijos, Aplinkos apsaugos agentūros ir Radioaktyvių atliekų tvarkymo agentūros atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Cha, tai kokioje rudens mugėje siūlot tas realias pratybas pravest?.. o gal - Žalgirio arenoje kai ten mūsų komanda dėl aukso kovos?

o uzstales pratybos,tai eiline pjanke??

o  uzstales  pratybos,tai  eiline  pjanke?? portretas
teisigai darot ..jei sprogs sprogmenys su radioktyviom medziagom ...beliks tik persizegnot ir uz stalo susedus simta gramu brendzio isgert[zinoma jei suspesit]

Bus visiškas absurdas ir dar kartą įrodo tai

Bus visiškas absurdas ir dar kartą įrodo tai  portretas
Vakar buvo užstalės pratybos, šįryt galva skauda.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių