Policijos atstovas: pareigūno transporto priemonė – mini komisariatas ant ratų

  • Teksto dydis:

Lietuvos policijos padalinių sistemoje įvyko pertvarka, palietusi vadinamuosius mažuosius komisariatus, kurie veikia vietovėse, turinčiose apie 30–40 tūkst. gyventojų. Policijos atstovas teigia, kad dabar daliai pareigūnų nereikia sėdėti komisariate, kadangi jie yra labiau reikalingi gatvėse.

Policijos departamento Pajėgų valdymo valdybos viršininkas Arūnas Paulauskas teigia, kad pertvarka, siekiant optimizuoti šalies policininkų darbą, prasidėjo dar prieš septynerius metus.

„Ta budėtojų padalinių sistema, kurią, galima sakyti, mes paveldėjome dar iš sovietinės milicijos, nesikeitė net iki 2009 metų. Tai išties ilgas laiko tarpas ir analizė parodė, kad pokyčiai reikalingi. Ir jie prasidėjo jau prieš septynerius metus“, – sako A. Paulauskas.

Anot policijos atstovo, šiuolaikinių technologijų plėtra, taip pat apskričių reforma parodė, kad dalis pareigūnų išnaudojami labai neefektyviai, taigi buvo sumažintas darbuotojų komisariatuose skaičius, pakeistas darbo laikas. Pasak A. Paulausko, dabar daugiau pareigūnų dirba viešose vietose.

„Matėme, kad labai trūksta pareigūnų gatvėse. Patruliuojančių, reaguojančių į įvykius, suteikiančių tam tikras paslaugas. [...] Šiuo metu tarnybinė pareigūno transporto priemonė – mini komisariatas ant ratų. Pareigūnas aprūpintas praktiškai viskuo – yra kompiuteris, spausdintuvas, ryšio priemonės. Pareigūnas daugelį funkcijų gali atlikti ne komisariate, ne nuovadoje, bet atvykęs pas nukentėjusį asmenį“, – teigia Policijos departamento Pajėgų valdymo valdybos viršininkas.

Plačiau apie tai – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Laba diena, Lietuva“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

va taip

va taip portretas
jie gi bl subiniu nepanesa,sedi pilvus isverte masinoje o jei jau islipo tai rankos kisenese ir stovi issizerge matyt pautus vedinasi

Z

Z portretas
oi oi tik nereikia cia, taip auto turetu but galingesne ir saugesne nei vidutine gelda vazinejanti kelyje. shvyturelis, spygliai, pora keliu reguliavimo priemoniu ir alkotesteris. Visa kita gali tipti smarthone, bet netelpa...

miestelėnai

miestelėnai portretas
Labai taikliai pasakyta.Tik vienas blogumas,kad jie iš tų "ratų" išlipti bijo.Kur su mašina privažiuoja-ten ir patruliuoja o tose vietose,kur tikrai reiktų jų padidinto dėmesio-policijos nei su žiburiu nesurasi.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių