Policijos imuniteto valdybai vadovauja E. Jablonskas

  • Teksto dydis:

Darbą Policijos departamente pradėjo naujasis Imuniteto valdybos viršininkas, vyresnysis komisaras  Elanas Jablonskas.

Jis laimėjo atranką į šias pareigas, skelbia Policijos departamentas.

Naujo vadovo prireikė, kai Imuniteto valdybai vadovavęs Donatas Malaškevičius buvo paskirtas policijos generalinio komisaro pavaduotoju.

E.Jablonskas vidaus reikalų sistemoje dirba 16 metų, nuo 2012 metų vadovavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriui.

Policijos departamento Imuniteto valdybos  paskirtis - padėti policijos generaliniam komisarui organizuoti ir įgyvendinti policijos įstaigų valdymą, organizuojant ir koordinuojant policijos pareigūnų, nestatutinių valstybės tarnautojų ir darbuotojų tarnybinių nusižengimų, darbo drausmės pažeidimų bei kitų teisės pažeidimų, taip pat korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų prevenciją ir tyrimą.

Valdybos veiklos tikslais nurodoma policijos darbuotojų apsauga nuo galimo neteisėto poveikio, kuriuo siekiama paveikti sąžiningą ir objektyvų pareigų atlikimą. Taip pat siekiama organizuoti, įgyvendinti ir koordinuoti policijos darbuotojų tarnybinių nusižengimų ir korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų prevenciją ir tyrimą, koordinuoti ir vertinti policijos įstaigų padalinių, kurie atlieka policijos darbuotojų tarnybinių nusižengimų ir korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų prevenciją ir tyrimus, veiklą, teikti jiems praktinę ir metodinę pagalbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių