Policijos mokykloje stažuojasi studentai iš Vokietijos

  • Teksto dydis:

2018 m. vasario 26 d. – kovo 2 d. Lietuvos policijos mokykloje (toliau – LPM) stažuosis 6 studentai iš Vokietijos Niedersachsen policijos akademijos (Polizeiakademie Niedersachsen).

Šios stažuotės tikslas – susipažinti su Lietuvos policijos sistema, policijos pareigūnų rengimu, jų veikla ir darbo ypatumais Lietuvoje.

Atvykusius studentus iš Vokietijos pasveikino LPM viršininko pavaduotojas Mindaugas Bilius. Jis būsimiems pareigūnams papasakojo apie mokyklą ir jos veiklą, Lietuvos policijos pareigūnų rengimo sistemą. Šiandien studentai dar apžvelgs Lietuvos policijos sistemą, sudalyvaus pratybose lazerinėje situacijų modeliavimo auditorijoje.

Stažuotės metu studentai kartu su LPM kursantais dalyvaus viešosios tvarkos užtikrinimo, šaudybos, fizinio rengimo ir kitose paskaitose. Visą savaitę jų laukia kultūrinė programa, kurios metu turės galimybę susipažinti su Lietuva, apsilankys Eurolygos krepšinio varžybose.

Taip pat šią savaitę studentai lankysis Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinėje „Aras“, Lietuvos policijos Kriminalistinių tyrimo centro Kinologijos valdyboje, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės 3-iosios kuopos Raitajame būryje, Lietuvos kelių policijos tarnyboje.

Siekdami sudaryti sąlygas Vokietijos Niedersachsen policijos akademijos studentams iš arčiau susipažinti su Lietuvos policijos pareigūnų praktinio darbo aspektais, jų veiklos kasdienybe ir iššūkiais, studentai vieną naktį patruliuos kartu su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato policijos patruliais.

LPM dėkoja visoms policijos įstaigoms už bendradarbiavimą ir suteiktą galimybę Vokietijos studentams iš arti pamatyti mūsų šalies policijos pareigūnų darbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių