Popiežiaus vizitas Lietuvoje: skelbiama, kur bus galima jį pamatyti

Iki popiežiaus Pranciškaus vizito Lietuvoje liko lygiai trys mėnesiai. Kaip skelbia Vilniaus arkivyskupija, į susitikimus su Šventuoju Tėvu Vilniuje ir Kaune tikintieji kviečiami registruotis.

Kaip Eltai patikslino viena iš popiežiaus vizito Lietuvoje organizatorių Toma Bružaitė, registracija privaloma tik į kai kuriuos sektorius, tačiau pageidautina visiems, kad organizatoriai, numatydami dalyvių skaičių, galėtų tinkamai paruošti erdvę, parengti tinkamą šv. Mišių knygelių kiekį.

Į popiežiaus susitikimą su jaunimu Katedros aikštėje Vilniuje rugsėjo 22 dieną bus registruojami 14-35 metų amžiaus asmenys. Jau turintys vaikų ir norintys drauge su mažaisiais dalyvauti susitikime su popiežiumi, taip pat kviečiami pasirūpinti jų registracija.

Į šv. Mišias Kaune, Santakoje, rugsėjo 23-iosios rytą registruojami visi, net ir kūdikiai.

Numatoma, kad elektroninė registracija internetu bus pradėta rugpjūčio 1 dieną. Šiuo metu registracija vyksta bažnyčiose, parapijose, rektoratuose.

Į visus kitus susitikimus - Vilniuje prie Aušros Vartų, Simono Daukanto aikštėje, Lukiškių aikštėje ar prie kelio, kuriuo važiuos popiežius, žmonės kviečiami ateiti nesiregistravę.

Organizacijos, mokyklos, universitetai kviečiami atvykti į susitikimus su popiežiumi nešini ar pasipuošę savo atributika. Tikintieji ypač laukiami šeštadienį ir sekmadienį kelyje Vilniuje, kuriuo važiuos Šventasis Tėvas papamobiliu. Maršrutą ir detalesnę programą žadama paskelbti vėliau.

Kaip pabrėžia vizito organizatoriai, kvietimais į susitikimus su popiežiumi Pranciškumi negali būti prekiaujama.

Visi susitikimai su Šventuoju Tėvu - nemokami, registracija taip pat.

ELTA primena, kad popiežius Pranciškus Lietuvoje lankysis rugsėjo 22-23 dienomis, vėliau vyks į Latviją ir Estiją.

Per dvi vizito Lietuvoje dienas Šventasis Tėvas melsis Aušros Vartų Švč. Mergelės Marijos, Gailestingumo Motinos, koplyčioje, aplankys buvusį KGB kalėjimą, prisimins okupacijų aukas.

Šventasis Tėvas susitiks su prezidente ir žmonėmis, susirinkusiais S. Daukanto aikštėje. Skirs laiko susitikti su kunigais, vienuoliais ir vienuolėmis, seminaristais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anna Mikulskas

Anna Mikulskas portretas
O kam tas komunistas, marksistas, kvieciamas i Lietuva, buciaves musulmonu KOJAS ir IMAMUS Cia tau ne Jono Povilo Antrojo Popiedzius, kuro motina buvo lietuvaite - paskaitykit Wikipedija. Tokio Popiedziaus NIEKADOS neturesime. Senai nebevaikstau to isdaviko baznycias aukoti tam marsksistui pinigu. Geda kataliku tikejimo isdavika, noriti visokiais budais pakeisti Jezaus zodzius, kviesti i Marijos Zeme.

Kur

Kur portretas
Kur lietuvos karalius kuris galetu lygeverciai susitikt su popiezium ir aptart lietuvos karalystes reikalus ir vrl nespejom issirinkti jau neliko kur trauktis jei dar ir baltijos jura pakils busim paskandinti is abieju pusiu is vienos puses kryziuociu is kitos vandens

...

... portretas
Ar pasieks tą Estiją?..
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių