Portugalijoje įstrigęs LJL laivas – remontuojamas

Portugalijos Aveiro uoste įstrigęs „Lietuvos jūrų laivininkystės“ (LJL) laivas „Voruta“ pradėtas remontuoti. Baigus darbus, kurie gali užtrukti apie dvi savaites, pasak laivo kapitono, jis turėtų išplaukti link Pusiaujo Gvinėjos.

„Šiuo metu laukiame pranešimų, kada atvyks remontinė brigada. Iš Portugalijos jau atvyko elektronikos specialistai, jie nuo vakar vakaro jau dirba laive“, - BNS sakė „Vorutos“ kapitonas Saulius Mačiukas.

Pasak jo, planuojama, kad generatoriaus remontas gali užtrukti apie 10 dienų.

„Tada priklausys nuo apmokėjimo, reikės pasipildyti produktais ir degalais bent jau iki Kanarų salų, kur bus tarpinė stotelė“, - teigė S.Mačiukas.

Jo teigimu, šiuo metu laive yra pakankamai maisto, vandens ir degalų atsargų, kurių turėtų užtekti savaitei. „Voruta“ turi beveik 17 tūkst. tonų cemento krovinį.

LJL laikinasis vadovas Valerijus Adamonis BNS teigė, kad Italijos Taranto uoste įstrigęs laivas „Romuva“, Senegalo Dakaro uoste esantis laivas „Raguva“ laukia pinigų ir yra pasirengę išplaukti.

„Viskas kaip ir buvo. Laivuose dabar pakanka maisto, vandens, kuro ir tik laukia pinigų, kad galėtų išplaukti“, - BNS sakė V.Adamonis.

JAV Filadelfijos uoste įstrigusio LJL laivo „Venta“ kapitonas BNS pirmadienį teigė, kad pradėtas krovinio iškrovimas, o po trijų dienų laivas išplauks į Kanadą, kurs bus iškrauta likusi jo dalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių