Pradėta dviračių ir pėsčiųjų tako kelyje Kretinga–Vydmantai rekonstrukcija

  • Teksto dydis:

Penktadienį pradėta dviračių ir pėsčiųjų tako kelyje Kretinga-Vydmantai rekonstrukcija, kurią tikimasi užbaigti kitą vasarą.

Beveik 5 kilometrų ilgio naujasis takas kelyje Šiauliai–Palanga susijungs su Vydmantuose jau esančia trasa, vedančia į Palangą, pranešė Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Susisiekimo viceministras Mindaugas Tarnauskas sako, kad naujas takas yra svarbus, nes juo naudosis ne tik į kurortą atvykstantys poilsiautojai, bet ir Kretingos bei Palangos gyventojai.

„Šis projektas reikšmingai sustiprins pajūrio regiono rekreacinį potencialą, tuo pačiu pagerins ir vietos gyventojų susisiekimą – užbaigus rangos darbus kelionėms tarp Kretingos ir Palangos bus galima drąsiai rinktis netaršų ir sveikatai palankų judėjimą dviračiu ar pėsčiomis“, – statybų pradžios renginyje penktadienį sakė M. Tarnauskas.

Darbus už 3,6 mln. eurų atliks statybų bendrovė „YIT Lietuva“ – su ja Kelių direkcija pasirašė vienerių metų trukmės sutartį. Teigiama, kad darbus baigti ketinama įsibėgėjus kitų metų vasaros sezonui.

Takas Kretinga–Vydmantai bus 4,7 kilometro ilgio ir 2,5 metro ilgio pločio, jame numatoma įrengti kelias vietas patogiam sustojimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>kodėl???

>kodėl??? portretas
O priskaičiavai otkatą Kalniui?

Kodel???

Kodel???  portretas
Sio tako rekonstrukcija kainuoja truputi daugiau nei dvigubai(1kv 306 eur), o Kursiu nerijoje rekonstravo uz 122eur uz kvadratini metra??????

Jomantas

Jomantas portretas
Kada pagaliau išasfaltuosite Kalotę , Normantus , Zeigius su Karkle jungiantį žvyrkelį. Nei mašina, nei dviračiu čia neįmanoma važiuoti. Negi tokia sudėtinga ta Kriauklių gatvė. Tas kelias leistų iš Karklės tiesiai išvažiuoti pro Romus į Palangos kelią ir vykti miesto pusėn į darbus.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių