Pradėtas tyrimas dėl Lietuvos radijo ir televizijos komisijos narių deklaracijų

  • Teksto dydis:

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį nusprendė pradėti tyrimą dėl Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) pirmininko ir narių interesų deklaracijų.

VTEK tirs, ar komisijos pirmininkas Edmundas Vaitekūnas bei nariai Laurynas Jonavičius, Antanas Jonynas, Vidmantas Mačiulis, Algis Matulionis, Liudvika Pociūnienė bei Dalia Teišerskytė nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų nustatyta tvarka ir terminais deklaruoti privačius interesus.

Tyrimą VTEK pradėjo savo iniciatyva, pastebėjusi, kad minėtieji nariai privačių interesų deklaracijų nėra pateikę, o D. Teišerskytė galbūt praleido deklaravimo terminus.

VTEK nurodo gavusi duomenų, kad D. Teišerskytė galėjo nedeklaruoti 2016 metų sudaryto automobilio pirkimo sandorio.

Anksčiau trečiadienį VTEK pranešė apie pradėtą tyrimą dėl Vincento Vobolevičiaus elgesio privačių interesų deklaracijoje nenurodžius duomenų apie LRTK einamas pareigas: jis yra pateikęs deklaraciją kaip Vyriausiosios rinkimų komisijos narys.

Tyrimui atlikti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos įstatymas numato trijų mėnesių terminą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

geda

geda portretas
matyt rusu kaheriai uz rusu kanalu transliacijos draudima padare hibernetine ataka ir paviesino dokumentus

Alis Petkus...

Alis Petkus... portretas
va-va... ir lenda yla iš maišo... reikia išsamesnio tyrimo... reikia tyrimo ar nėra ten konservatorių įtakos dar nuo "spaudos klubo" laikų...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių