Pradinukai jau gali naudotis kultūros pasu

  • Teksto dydis:

Nuo ketvirtadienio pradinukai jau gali naudotis kultūros pasu, leidžiančiu su mokykla nemokamai lankytis muziejuose, renginiuose, edukaciniuose užsiėmimuose.

Iki šių metų pabaigos kiekvienam 1–4 klasių mokiniui dalyvauti renginiuose ir užsiėmimuose iš kultūros paso paslaugų rinkinio Švietimo ir mokslo ministerija skiria po 5 eurus.

Nuo sausio kultūros pasą gaus ne tik pradinukai, bet ir visi moksleiviai. Kiekvienam mokiniui kultūros ir meno veikloms bus skiriama 15 eurų per metus.

Kultūros paso priemonei šiais metais skirta 600 tūkst. eurų iš ES struktūrinių fondų lėšų, pranešė ministerija.

Norėdama naudotis kultūros pasu, mokykla turi prisijungti prie sistemos. Pasak pranešimo, pradines klases turinčioms mokykloms yra išsiųsti registracijos prie kultūros paso paslaugų rezervavimo ir užsakymo sistemos duomenys ir kita reikalinga informacija.

Mokyklai užsiregistravus sistemoje, mokytojas kartu su klase ar grupe išsirenka norimą veiklą iš siūlomo kultūros paso paslaugų rinkinio. 5 eurų sumą galima naudoti vienai paslaugai arba kelioms mažesnės vertės veikloms.

Kultūros pasu gali naudotis mokinių klasės arba grupės. Pavyzdžiui, pusė klasės gali pasirinkti eiti į kultūrinės edukacijos užsiėmimą muziejuje, o kita pusė — į spektaklį.

ŠMM pažymi, kad kiekviena mokykla savarankiškai nuspręs, kaip mokyklos viduje bus organizuojami pradinukai, kad būtų patogiausia naudotis kultūros paso paslaugomis.

Pradinių klasių mokiniai pavieniui ar su tėvais naudotis kultūros pasu negali.

Šiuo metu kultūros paso paslaugų rinkinį sudaro 246 veiklos, o sąrašas vis dar pildomas. Didžiausią pasirinkimą teikia muziejai ir etninio paveldo edukacinius užsiėmimus siūlančios įstaigos, pažymi ŠMM.


Šiame straipsnyje: pradinukaikultūros pasas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ta kulturos pasa pagaminti kainuoja tikriausia desimt kartu daugiau nei lesu mokiniams skiriama, ji turint naudotis. 15euru per metus cia juokaujama ar rimtai? Tai ka uz tuos 15euru galima nuveikti? Kazkoks pasityciojimas. Kam reikia to paso? Lesu svaistymas, nenormalumas, tiesiog kiekviena vaika su mokyklos grupe ileistu nemokamai ir viskas. Jei atejo grupe mokiniu su mokytoja, ir mokytoja sako, kad tai yra 1 ar 4 klases mokinys, tai tarp ju tikriausiai nebus 5-7klases mokiniu? Idiotizmas totalus, kas leidzia tokius zmones kurie nemoka elgtis su pinigais dalyvauti svietimo kulturos kurime...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių