Prasidėjo akcija „Automobilį statyk atsakingai“

  • Teksto dydis:

Prasidėjus vasarai ir poilsiautojams traukiant į gamtą, aplinkosaugininkai akylai stebi, ar automobilius žmonės palieka tam skirtose aikštelėse, ir ar nepažeidžia aplinkosaugos reikalavimų.

Aplinkos ministerijos regionų aplinkos apsaugos departamentų pareigūnai birželio 1 d. pradėjo aplinkosauginę akciją „Automobilį statyk atsakingai“, kuri tęsis iki pat vasaros pabaigos.

Pernai šios akcijos metu buvo surengta daugiau kaip 200 reidų ir nubausta beveik tiek pat pažeidėjų. Vis dėlto aplinkosaugininkai viliasi, kad šiemet vairuotojai elgsis atsakingiau ir inspektoriams neteks baudomis auklėti teisės aktų reikalavimų nesilaikančių poilsiautojų.

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai praėjusį savaitgalį rengė reidus ir tikrino žvejus, tačiau pro jų akis nepraslydo ir prie pat vandens pastatyti žvejų automobiliai. Patikrinę Šiaulių, Kelmės, Telšių ir Plungės rajonuose esančius vandens telkinius, inspektoriai vos per vieną savaitgalį surašė 12 protokolų.

Vandens apsaugos reikalavimų pažeidimas ir automobilio palikimas tiesiog pakrantėje – brangus malonumas. Jis šeimininkui gali užtraukti įspėjimą arba baudą iki 144 Eur.

Primenama, kad transporto priemonių statymo reikalavimų dera paisyti ne tik prie vandens telkinių, pajūryje, bet ir girioje, miške, mieste. Ar tvarkingai statomi miško lankytojų automobiliai, tikrina miškininkai. Jie primena, kad transporto priemones galima palikti tik paženklintose stovėjimo vietose arba ant miško kelių, jų pakraštyje. Važiavimas miško paklote, bekele yra draudžiamas.

Neteisėtas važiavimas per žolinę dangą piliečiams užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 14 Eur iki 144 Eur. Transporto priemonių statymas miške arba važiavimas bekele užtraukia įspėjimą ar baudą nuo 14 Eur iki 57 Eur, jei toks pažeidimas padarytas saugomoje teritorijoje – numatyta bauda nuo 86 Eur iki 144 Eur.

Patikrinimai vyks iki vasaros pabaigos, todėl aplinkosaugininkai ragina vairuotojus elgtis atsakingai. Apie pastebėtus pažeidimus galima pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba tiesiogiai aplinkosaugininkams – Valstybinės aplinkos apsaugos tarnybos Informacijos priėmimo ir valdymo centro telefonu (8 5) 273 2995.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių