Prasidėjo priėmimas į Jaunesniųjų karininkų vadų mokymus

  • Teksto dydis:

Prasidėjo priėmimas į Jaunesniųjų karininkų vadų mokymus, skirtus norintiems atlikti privalomąją pradinę karo tarnybą nenuolatiniu būdu.

Į trejus metus vyksiančius mokymus, kurių metu teoriniai užsiėmimai ir praktinės pratybos vyksta du savaitgalius per mėnesį, kviečiami 18 – 32 metų aukštųjų mokyklų studentai ir absolventai. Registracija į šiuos mokymus prasidėjo šią savaitę ir vyks iki 2017 metų spalio 6 dienos.

Kaip informuoja Krašto apsaugos ministerija (KAM), šiais metais jaunuoliai gali pasirinkti vieną iš trijų skirtingų mokymų programų – Pėstininko būrio vado, Karo medicinos gydytojo ar Laivo kovinės dalies vado. Į Pėstininkų būrio vado kursą 2017 metais planuojama priimti 170 jaunuolių, į Karo medicinos gydytojo ir Laivo kovinės dalies vado – po 20 jaunuolių.

Jaunesniųjų karininkų vadų kursai organizuojami Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

Sėkmingai baigusiems trejų metų trukmės kursą bus suteiktas atsargos jaunesniojo karininko (leitenanto) laipsnis ir jie įgis rezervo būrio vado kvalifikaciją. Be to, atsargos karininkai turės galimybes tarnauti Lietuvos kariuomenėje ir siekti karininko karjeros.

Jaunesniųjų karininkų vadų mokymai buvo atnaujinti 2012 metais, siekiant stiprinti šalies gynybinius pajėgumus.

Privalomąją pradinę karo tarnybą Lietuvoje taip pat atlieka šauktiniai. Šaukimas į Lietuvos kariuomenę buvo grąžintas 2015 metais, reaguojant į Rusijos veiksmus Ukrainoje ir Baltijos jūros regione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių