Premjeras davė startą „Maisto banko“ akcijai

  • Teksto dydis:

Balandžio 7-8 dienomis 74-uose Lietuvos miestuose vyks tradicinė „Maisto banko“ akcija. Tūkstančiai savanorių kvies aukoti maisto produktus nepasiturinčiųjų maitinimui.

Kasmet dukart per metus – pavasarį ir rudenį – labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ geros valios žmones prekybos centruose kviečia paaukoti ilgo galiojimo maisto produktų nepasiturintiesiems.

Penktadienį Vinco Kudirkos aikštėje Vilniuje Saulius Skvernelis sutiko būrį „Maisto banko“ akcijoje talkinsiančių savanorių ir paskelbė akcijos startą.

Premjeras savanoriams įteikė kraitelę ilgai negendančių maisto produktų ir išlydėjo juos į jau 23-ią kartą šalyje vyksiančią maisto rinkimo akciją, skirtą padėti nepriteklių patiriantiems gyventojams.

„Noriu visiems padėkoti, kurie prisidedate prie šios prasmingos akcijos. Ne pirmus metus sutinku savanorius, dirbančius parduotuvėse. Matant jų aktyvumą, negaliu nenupirkti maisto ir jo nepaaukoti. Aš džiaugiuosi, kad Lietuvos žmonės solidarizuojasi su šia akcija, jų aukojimo mastą rodo įspūdingi skaičiai. Jūsų, kaip jaunų žmonių, buvimas čia yra prasmingas tuo, kad augate kaip pilietinė visuomenė. Be to, tai yra ir paskata kiekvienam mokytis ir dirbti ateityje dėl bendro tikslo – kad mūsų valstybė nebūtų lyginama su skurstančiomis šalimis“, – linkėdamas sėkmingo akcijos starto ir gerų rezultatų kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Premjeras pažymėjo, kad kol kas šalyje pragyvenimo lygio atotrūkis neleidžia žmonėms gyventi oriai, todėl socialinio saugumo užtikrinimas yra gyvybiškai būtinas. Pasak ministro pirmininko, aukščiausi valstybės tarnautojai, pareigūnai turėtų prisidėti prie tokių akcijų ne dėkodami, palaimindami ar jas globodami, bet padarydami viską, kad pagalbą teikiančių akcijų Lietuvai nebereikėtų.

„Mano ir, tikiuosi, visos Vyriausybės troškimas yra, kad kiekvienas žmogus galėtų be paramos ar išmaldos oriai pragyventi. Nežinau, ar tai įmanoma misija, tačiau reikia tuo šventai tikėti ir imtis veiksmų. Vyriausybė yra atsakinga, kad skurdo šalyje nebūtų. Tai yra mūsų atsakomybė ir pagrindinis darbas“, – teigė jis.

Premjeras, kviesdamas žmones prisidėti prie akcijos, ragino visuomenę atsakingiau žvelgti į maisto vartojimą. „Lietuvoje yra nemažai gyventojų, kurie gali sau leisti įpirkti daug maisto. Pagalvokime, kiek mes jo nesuvartoję išmetame. Galvokime, ką darome, ir mesdami maistą į konteinerį, prisiminkime, kad jis galėjo būti paaukotas tiems, kuriems to labiausiai reikia“, – kalbėjo S. Skvernelis.

„Rudenį vykusioje „Maisto banko“ akcijoje pasiekėme rekordą. Lietuvos žmonės solidarūs ir neabejingi visuomenę kamuojančioms problemoms, aukoja išties dosniai. Tikimės, kad ir šiemet surinksime daug maisto nepasiturintiems“, – lūkesčiais dalijasi „Maisto banko“ direktorė Deimantė Žebrauskaitė.

„Maisto banko“ akcijoje dalyvaus 355 socialinės organizacijos, kurios maistą nepasiturintiems rinks 434-iuose didžiausiuose Lietuvos prekybos centruose ir parduotuvėse.

Praėjusiais metais geradariai paaukojo 394 tūkst. vnt. maisto produktų už 371 tūkst. eurų.

Projekto metu savanoriai pirkėjus kviečia nepasiturintiesiems aukoti ilgai negendančius maisto produktus – makaronus, kruopas, miltus, aliejų, konservus, cukrų, sausus pusryčius, arbatą, uogienę ir kt.

Didelė dalis „Maisto banko“ akcijos metu surinkto maisto atitenka socialinių organizacijų globojamiems žmonėms – daugiavaikėms šeimoms, mažas pajamas gaunantiems neįgaliesiems, senoliams, bedarbiams, vienišoms vaikus auginančioms motinoms ir kt. Taip pat remiami ir socialinėje krizėje atsidūrę asmenys, juos paramai gauti nukreipia seniūnijų socialiniai darbuotojai.

Šiais metais aukoti maisto produktų pirmą kartą bus galima „Lidl“ parduotuvėse. Taip pat „IKI“, „Rimi“, „Maxima“ ir kitose (akcijos vietų žemėlapį rasite internete).


Šiame straipsnyje: Maisto bankasskurdas

NAUJAUSI KOMENTARAI

liūdna

liūdna portretas
Vargšas jūs premjere, jei nuo akcijos pradedat. Privalėtumėt šią problemą spręsti kitaip.

Pliurpologas

Pliurpologas portretas
Premjeras šiai akcijai galėjo skirti pinigų iš biudžeto , bet jis to nepadarė - kodėl ?

vartotojas

vartotojas portretas
saunuolis skvernelis, rodo pavyzdi kai pats uzdirba 5000E i rankas, juokinga net ziureti. be to visos gerybes bus tikrai priglaustos maisto banko aptarnaujancio personalo, ne tie kurie surinko surase, o tie kurie isvezioja, kurie sandeli priziuri, kurie ausciau sedi, tik poto visiems vargsams. ne tik maisto bankas, bet ir kitos organizacijos darbuotojai megsta girtis, kad neatsimena, kada buvo parduotuveje maisto apsipirkti :)
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių