Premjeras: Lietuvai gali tekti priimti daugiau nei 250 pabėgėlių

  • Teksto dydis:

Sprendžiant migrantų krizę Viduržemio jūroje, Lietuvai gali tekti priimti daugiau nei 250 pabėgėlių, trečiadienį pranešė premjeras Algirdas Butkevičius.

Sprendžiant migrantų krizę Viduržemio jūroje, Lietuvai gali tekti priimti daugiau nei 250 pabėgėlių, trečiadienį pranešė premjeras Algirdas Butkevičius.

„Tikimės, kad pasikeis į didėjančią pusę nuo 250“, - žurnalistams Vyriausybėje sakė premjeras.

Europos Sąjungos (ES) šalys ketina paskirstyti 40 tūkst. prieglobsčio prašytojų, esančių Italijoje ir Graikijoje, ir dar 20 tūkst. pabėgėlių iš trečiųjų šalių.

Dėl kriterijų, kuriais remiantis bus skirstomi pabėgėliai, kitą savaitę tarsis teisingumo ir vidaus reikalų ministrai.

Pasak premjero, Lietuva pasisako už tai, kad pabėgėliai būtų skirstomi skaičiuojant bendrąjį vidaus produktą ir gyventojų skaičių.

Lietuvos diplomatų teigimu, ankstesni planai skirstant kvotas taip pat atsižvelgti į nedarbo lygį ir ankstesnį pabėgėlių priėmimą buvo ypač nepalankūs mažesnėms ES šalims.

Už vieno pabėgėlio perkėlimą priimančiai valstybei ketinama mokėti mokama 6 tūkst. eurų vienkartinę išmoką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jau dabar

Jau dabar portretas
Klaipėda ruošiasi jų priėmimui - miesto valdžia ruošiasi pakeisti darželių mokestį ne tėvų naudai - vaikai sirgs, tėvai mokės už vaistus, o mokestį vis tiek reikės mokėti!

„Tikimės, kad pasikeis į didėjančią pusę

„Tikimės, kad pasikeis į didėjančią pusę portretas
kaukiam nesulaukiam,

pasaulio pabaiga

pasaulio pabaiga portretas
Tokie svetimsaliu priemimai tikrai nesibaigs geruoju kentes visi mes pulsim ant ju jie kersis susisprogdindami ir t.t. Rasine diskriminacija garantuota!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių