Premjeras palaiko kompensacijas už privačius darželius

  • Teksto dydis:

Valstybei ar savivaldybėms pačioms nesugebant užtikrinti galimybės vaikams patekti į darželius, galėtų būti skiriami pinigai kompensacijoms privačiuose darželiuose, sako premjeras Algirdas Butkevičius.

„Jei valstybė nesugeba išspręsti tos problemos ir dalyvauja privačios institucijos, gali mūsų, Lietuvos vaikais, pasirūpinti, padėti šeimoms, aš manau, negalime skirstyti vaikų, kurie eina į privačius darželius ir į valstybinius. Aišku, svarstant šį klausimą, koks nors finansavimas tikrai galėtų būti ir, kiek žinau, kai kuriose savivaldybėse tam jau padaryta, pavyzdžiui, Kauno rajone“, - Žinių radijui ketvirtadienį sakė Vyriausybės vadovas.

Šiuo metu kompensacijas už privačius darželius yra patvirtinusios Kauno miesto ir rajono savivaldybės. Kaune tvarka, numatanti 100 eurų mėnesines kompensacijas tėvams, kurių vaikai lanko privačius darželius, turėtų įsigalioti nuo liepos pirmosios, Kauno rajone 72 eurų kompensacijos įteisintos jau nuo pernai lapkričio. Galimybę įvesti tokias kompensacijas svarsto Klaipėdos ir Vilniaus valdžios.

Priešingai nei premjeras ir socialdemokratų lyderis A.Butkevičius, sostinės valdančiojoje koalicijoje esantys socialdemokratai kompensacijas vertina skeptiškai ir žada jų priėmimo nepalaikyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Šaunuolis, blaiviai žiūri
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių