Pretendentų į teisėjus atrankos komisijoje T. Balžeką pakeitė D. Gasiūnienė

Pretendentų į teisėjus atrankos komisijoje verslininką Tomą Balžeką pakeitė Lietuvos apeliacinio teismo teisėja Danutė Gasiūnienė.

T. Balžekas sako, kad nusprendė pasitraukti iš komisijos, nes įsigijus naują verslą tam nebelieka pakankamai laiko. Buvęs portalo 15min.lt ir naujienų agentūros BNS vadovas šį rudenį su partneriais perėmė žurnalų „Žmonės“, „Ji“, „Laima“, „Edita“ leidybą.

„Darbas teisėjų atrankos komisijoje yra labai atsakingas ir įdomus, bet tuo pačiu reikalaujantis nemažai laiko ir įsitraukimo. Neseniai įsigijau verslą, pradėjau vadovauti dviem įmonėms ir nebegaliu skirti pakankamai laiko komisijos darbui. Žmonės, dirbantys atrankos komisijoje ir teismų administracijoje, yra aukščiausio lygio profesionalai, linkiu jiems ir toliau kelti teisėjų atrankos kokybės kartelę kuo aukščiau“, – BNS antradienį sakė T. Balžekas.

Pagal prezidentės Dalios Grybauskaitės prieš kelias savaites pasirašytą dekretą, daugiau pasikeitimų rugsėjį paskirtoje naujos sudėties komisijoje nebus: joje toliau dirba neseniai Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėja paskirta Sigita Bieliauskienė, Vilniaus apygardos administracinio teismo pirmininkė Jolanta Malijauskienė, buvęs Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjas Sigitas Gurevičius, Mykolo Romerio universiteto politologė Rima Urbonaitė, psichologas Virginijus Lepeška ir interneto žiniasklaidos asociacijos pirmininkė Aistė Žilinskienė.

Komisija turi patariamąjį balsą prezidentei. Pagal įstatymą, trys komisijos nariai turi būti teisėjai ir keturi – visuomenės atstovai.

Prezidentės patarėja teisės klausimais Rasa Svetikaitė sako, kad iki lapkričio vidurio Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjo pareigas ėjęs S. Gurevičius šiuo metu komisijoje dirba kaip visuomenės atstovas.

„Tai yra ne pirmas kartas, kada baigęs kadenciją teisėjas yra teikiamas į panašaus pobūdžio komisijas“, – BNS sakė R. Svetikaitė.

Komisijos nariai skiriami trejiems metams.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių