Prezidentė: Baltijos šalys turi būti pasirengusios gintis pačios

  • Teksto dydis:

Baltijos šalys turi būti pasiruošusios save apginti pačios, kad joms padėtų partneriai iš NATO, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Turint omeny geopolitinę situaciją ties mūsų sienomis Baltijos šalyse yra svarbu, kad Baltijos šalys pirmiausia turi būti pasiruošusios save apginti ir tik tada prašyti, ir laukti, kol atvyks NATO partneriai“, - penktadienį žurnalistams Kaune sakė D.Grybauskaitė.

„Jeigu mes, Baltijos šalys, nebūsime pasiruošusios ginti savęs, niekas neatvyks, nes mes negalime prašyti vokiečio atvykti ginti Lietuvos arba Latvijos, jeigu mūsų žmonės nėra pasiruošę ir neina ginti savo šalies. Taigi, pirmiausia mes turime atlikti namų darbus, kad patys būtume pasiruošę, ir tik tada laukti savo partnerių“, - pridūrė ji.

Lietuva šiemet trečdaliu padidino krašto apsaugos finansavimą iki 427,5 mln. eurų. Tai sudaro 1,1 proc. prognozuojamo šalies bendrojo vidaus produkto. Taip pat šalis yra įsigijusi naujų prieštankinių ir priešlėktuvinių ginklų, šiuo metu derasi su Vokietija dėl papildomų artilerijos pajėgumų įsigijimo, o metų pabaigoje žada skelbti konkursą šarvuočių įsigijimui.

Praėjusią savaitę Seimas, Valstybės gynimo tarybos siūlymu, grąžino į Lietuvos kariuomenę šauktinius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
Nu kuo mes turim gintis..........? Musu ponia pati sau priesu prigalvuoja ir nori kariauti......gieda.Jej Putinas panores tai per viena diena musu krastas bus uzkovotas.

NA NA

NA  NA portretas
po tavęs ponia ___karas ,po manęs , te visad šviečia saulė ,,,,sėkmės ,o vis dėlto ,galim gyventi ir taikoje ,,,,,

MM

MM portretas
IS Ukrainos musu valdzia pasdigavo daug blusu ,juos labai kanzioja ir puola,jau pasireiskia baisios haliucinacijos,kur tie kancleriai kad nenuperka jiems dezodorantu toms blusoms naikinti,bus sveikesni ir juos niekas nebepuls.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių