70 tūkst. vaikų pasiryžo dalyvauti „Solidarumo bėgime“

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė lankėsi Vilniaus „Atgajos“ specialiojoje mokykloje, kur paskelbė didžiausios šalyje moksleivių paramos akcijos „Solidarumo bėgimas“ pradžią ir davė pirmąjį startą.

Pasak šalies vadovės, lietuviai visada gebėjo padėti ištikus nelaimei. To jie mokomi nuo pat mažų dienų – užjausti ir suprasti kitus. Todėl nenuostabu, kad ir dabar net 70 tūkstančių šalies vaikų pasiryžo dalyvauti šiame paramos bėgime ir taip ištiesti pagalbos ranką gyvenantiems sunkiau. Prezidentės teigimu, tai geriausias įrodymas, kad padėti gali kiekvienas – nesvarbu nei amžius, nei socialinė padėtis.

Pirmajam bėgimui prie starto linijos stojo daugiau nei 200 „Atgajos“ specialiosios mokyklos, kurioje mokosi negalią turintys vaikai, ir privačios „Saulės“ gimnazijos moksleivių. Iš viso dėl bendro tikslo susivienijo ir „Solidarumo bėgime“ dalyvaus per 400 arba trečdalis Lietuvos mokyklų.

Šalies vadovė dalyviams įteikė diplomus ir palinkėjo, kad šis bėgimas taptų geriausia atsakomybės ir dėmesio pamoka visiems.

Ketvirtą kartą nevyriausybinės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ kartu su kampanija „Už saugią Lietuvą“ organizuojamo „Solidarumo bėgimo“ metu surinktos lėšos bus skirtos pozityvios tėvystės sklaidai šalyje, dalis aukų taip pat prisidės prie medicinos punkto vienoje pradinių Zambijos mokyklų įrengimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kvaila

kvaila portretas
lyg nuo to bėgmo kažkas priklauso..

pensininkas

pensininkas portretas
o iš kur bus surinktos lėšos ?

šiaip

šiaip portretas
jei jau Merkel pernai prabilo aapie integracijosproblemas,tai jau nežinau,ir vėl tas aukojimas,nebent mūsų šalies invalidams?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių