Prezidentė sveikina Lietuvą krepšinio 95-mečio proga

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Lietuvą šalies krepšinio 95-mečio proga.

Prezidentės teigimu, per nepriklausomos Lietuvos istoriją buvo begalė kartų, kai krepšinio arena tapdavo visa Lietuva, o vienas taiklus metimas į krepšį tris milijonus tautiečių priversdavo pašokti iš vietos su džiaugsmo šūkiais. Pasak valstybės vadovės, Lietuvos krepšininkų pergalės lietuvių širdyse dažnai sugriaudavo visas geležines sienas, o savų sportininkų palaikymas pavirsdavo pilietiniu ir dvasiniu pasipriešinimu.

Prezidentė pabrėžė, kad net ir dabar mūsų krepšinis, legendiniai krepšininkų vardai yra tarsi slaptažodis, visame pasaulyje atrakinantis širdis ir laimintis simpatijas. Todėl visą šalį daug metų vienijanti krepšinio jėga nuolat primena: jeigu galime būti čempionai krepšinio aikštelėje, tokie patys galime būti ir visose kitose srityse.

Per 95 metus Lietuvos krepšinio talentai ir mūsų šalies komandų pasiekimai nuolat žavi viso pasaulio sporto aistruolius. Įvairios Lietuvos krepšinio rinktinės iki šiol yra iškovojusios dešimtis medalių Europos ir pasaulio čempionatuose bei olimpinėse žaidynėse. Lietuva yra vienintelė Senojo žemyno šalis, kuri nuo 1992 metų dalyvavo visose vykusiose olimpiadose.

Lietuvos krepšinio pradžia laikoma 1922 m. balandžio 23 diena. Būtent tada įvyko pirmos oficialios rungtynės, kurias žaidė laikinosios sostinės komanda prieš Lietuvos fizinio lavinimo sąjungos ekipą. Pirmąsias rungtynes rezultatu 8:6 laimėjo pastarieji.


Šiame straipsnyje: krepšinisDalia Grybauskaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

ne koks

ne koks portretas
kokia valdzia ir koks pragyvenimo lygis toks ir krepsinio rezultatas taigi uz krepsinio atsigavima o uz teta tai jau ne

NA NA

NA   NA portretas
nukrito Lietuvos žalgirio žaidimo lygis iki Grybauskaitės prezidentavimo lygio, todėl ,,,,džiaugiasi praeities šlove ,,sėkmės tiestis ,,,

kaunietis

kaunietis portretas
lietuvos krepsinis gyvena praeities slove. dabartinis lietuvos krepsinis yra sudas. 50 tasku pries ispanija, zalgiris nepapuola net i atkrentamasias eurolygoje, apie kitas komandas net nekalbu. lietuvos krepsinis yra labai labai vidutinis. yra daug saliu su daug mazesniu susidomejimu krepsiniui, kurios daug stipresnes uz lietuva. krepsinio svarba lietuvoje perdeta. ispustas burbulas ir nieko daugiau. visiems uzsenieciams pazistamiems sakau, kad lietuvos krepsinis yra zemo lygio. ir jie sutinka.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių