Priminimas vairuotojams: kaip elgtis privažiavus policijos lydimą koloną

Lietuvoje vykstant karinėms pratyboms ir suintensyvėjus karinės technikos eismui šalies keliuose, vairuotojams patariama elgtis atsargiai ir neišradinėti dviračio.

Pasak Policijos departamento atstovo Vaido Giršvildo, privažiavę policijos lydimą koloną vairuotojai turėtų įvertinti, ar jiems leidžiama ją lenkti, ar ne.

„Paprastai kolonos yra lydimos palydos automobilių. Karines kolonas dažniausiai lydi karo policijos pareigūnai, jei kolona didesnė arba dėl kolonos pobūdžio. Koloną iš galo gali lydėti mašina su švyturėliais. Kaip numato Kelių eismo taisyklės, koloną reikia praleisti, jei ji atvažiuoja iš priekio, o pasivijus tokią koloną reikia žiūrėti, ar lydintis automobilis leidžia ją aplenkti, jei neleidžia, reikėtų važiuoti iš paskos“, – paaiškino V. Giršvildas.

Kalbėdamas apie praeitą savaitę Prienų rajone įvykusią avariją, kai susidūrus keturiems JAV kariuomenės šarvuočiams buvo sužeisti 13 amerikiečių karių, pašnekovas sakė, kad per pratybas pasitaiko įvairių incidentų, kai jose dalyvauja tiek daug karių su karine technika ir kai jie naudojasi bendro judėjimo keliais.

Išsamiau – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
"Priminimas vairuotojams: kaip elgtis privažiavus policijos lydimą koloną"... - paimti telefoną ir painformuoti Maskvos ambasadą... ;///

Jonas

Jonas portretas
O šviesoforu reguliuojamoje sankryžoje, sulaukti antros eskortuojančios mašinos , kuri ir nurodo kad pro sankryžą pravažiavo visa kolona. O tai Minijos gatvėje mačiau avarinę situaciją, tik gerai kad neįvyko avarija , kada vairuotojai ėmė vadovautis šviesoforo signalais , o pasirodė atsilikusi kolonos dalis.

Anonimas

Anonimas portretas
Ir vilkis paskui juos.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių