Privačius interesus teks deklaruoti daugiau žmonių

Privačius interesus nuo kitų metų teks deklaruoti daugiau šalies gyventojų.

Seimas įpareigojo deklaracijas teikti akcinių bendrovių bei uždarųjų akcinių bendrovių, kurių daugiau kaip pusę akcijų valdo valstybė ar savivaldybė, stebėtojų tarybų ir valdybų nariams, valstybės ar savivaldybių įmonių valdybų nariams.

Taip pat deklaracijas teikti bus privalu ir viešųjų pirkimų komisijų nariams, asmenims, perkančiosios organizacijos vadovo paskirtiems atlikti supaprastintus pirkimus ir viešųjų pirkimų procedūrose dalyvaujantiems ekspertams.

Pastariesiems asmenims deklaracijas reikės pateikti elektroninėmis priemonėmis iki dalyvavimo viešojo pirkimo procedūrose pradžios. Kitaip jie neturės teisės dalyvauti viešajame pirkime ir turi būti atšaukti iš atitinkamų pareigų.

Seimas ketvirtadienį priėmė atitinkamas Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo pataisas: už balsavo 83 Seimo nariai.

Po balsavimo Ekonomikos komiteto narys konservatorius Jurgis Razma pareiškė, kad pataisos leis pasiekti daugiau skaudrumo ir mažiau paslėptų interesų konfliktų.

„Tai ypač aktualu dabar, kai žadama priimti dar daugiau privačių bendrovių atstovų į valstybės įmonių valdybas ir stebėtojų tarybas“, - teigė J.Razma.


Šiame straipsnyje: interesaiInteresų deklaravimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

neblokuok

neblokuok portretas
tiesos....

jonas

jonas portretas
kagi juk i valdzia vel braunasi buve komunistai uztat blokuojami komentarai nes negales statyti dvaru ir pirkti auksiniu saukstu stai kodel zmones bega nes jie tik savus globoja ir tarnauja tam paciam /dievukui/
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių