Prokuratūra tyli: nekomentuos E. Masiulio susirašinėjimo su prezidente

Prokuratūra teigia, kad nusikaltimo požymių neturintis politikų elgesys nebuvo ikiteisminio tyrimo dalyku, ir atsisako komentuoti buvusio liberalų lyderio Eligijaus Masiulio teiginius apie susirašinėjimą su prezidente Dalia Grybauskaite.

„Aiškiai neturintis nusikalstamų veikų požymių Lietuvos politikų elgesys nebuvo šio ikiteisminio tyrimo dalyku. Todėl duomenys apie neturinčius nusikalstamų veikų požymių Lietuvos politikų tarpusavio kontaktus šiame ikiteisminiame tyrime nebuvo renkami“, – rašoma Generalinės prokuratūros komentare BNS.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ paviešino ištraukas iš, laikraščio teigimu, prezidentės Dalios Grybauskaitės susirašinėjimo elektroniniu paštu su E. Masiuliu.

Daugiausia dėmesio sulaukė epizodas apie kandidatus į generalinio prokuroro pareigas.

Anot paskelbtos ištraukos, D. Grybauskaitė parašė, kad LNK žurnalistas Tomas Dapkus „kalba nesąmones“ apie Evaldą Pašilį ir pasiūlė „perduoti linkėjimus“ televiziją valdančio koncerno „MG Baltic“ vadovui Dariui Mockui, „kad patrauktų savo skaliką“.

Kyšio ėmimu įtariamas, bet savo kaltę neigiantis E. Masiulis „Lietuvos ryto“ televizijai pareiškė, kad prokuroras Justas Laucius iš pradžių buvo žadėjęs laiškus aptarti per apklausą, vėliau to nepadarė. E. Masiulis teigia prašęs įtraukti laiškus į bylos medžiagą, tačiau prokuroras atmetė prašymą.

Prokuratūra, paklausta apie šiuos teiginius, pareiškė, kad gynybos pozicijų nekomentuoja.

„Prokuratūra nekomentuoja kaltinamųjų šioje byloje gynybos pozicijų, jų pastebėjimų apie ikiteisminio tyrimo eigą, nepasisako dėl  galiojančių prokuroro nutarimų, kuriais išspręsti kaltinamųjų prašymai, pagrįstumo, o taip pat – kaltinamųjų įspūdžių apie, jų nuomone, prokuroro ketintus su jais atlikti, bet neatliktus ikiteisminio tyrimo veiksmus“, – nurodė prokuratūra.

Ji teigė, kad visos reikšmingos E. Masiuliui inkriminuotų nusikaltimų įrodinėjimui aplinkybės ikiteisminio tyrimo metu yra nustatytos.

„(...) visi be išimties duomenys, reikalingi šiai bylai išspręsti teisingai, yra teisminiam nagrinėjimui perduotoje baudžiamojoje byloje“, – nurodė prokuratūra.

„Nurodytina ir tai, kad įstatymas numato kaltinamųjų ir jų gynėjų teisę teisminio nagrinėjimo metu teikti bet kokius prašymus ir  gynybai  reikšmingus duomenis tiesiogiai baudžiamąją bylą nagrinėjančiam teismui“, – teigia prokuratūra.

E. Masiuliui pateikti kaltinimai, kad jis iš „MG Baltic“ verslo koncerno tuometinio viceprezidento Raimondo Kurlianskio paėmė 106 tūkst. eurų kyšį už koncernui naudingų sprendimų priėmimą Seime. E. Masiulis kaltę neigia ir tikina, kad iš R. Kurlianskio 90 tūkst. eurų paėmė kaip paskolą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
"Todėl duomenys apie neturinčius nusikalstamų veikų požymių Lietuvos politikų tarpusavio kontaktus šiame ikiteisminiame tyrime nebuvo renkami" - o kitame tyrime?.. o kaip su stebėjimu?

jie

jie portretas
visi /pakabinti/ ant 1 /virvutes/ kuri prirista prie u. spec. t.sadistu ir grobiku kuriems svarbiau kad tautos nebutu ir finansuoja tokius mankurtus susidorojimui su blaiviai mastanciai zmonemus....

Anonimas

Anonimas portretas
Ka gali komentuoti prezidentes sunyciai sulinde i ruzavus lezbes triusikus.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių