R. Karoblis pasirašė sutartį dėl Jungtinių ekspedicinių pajėgų kūrimo

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis ketvirtadienį Londone pasirašė susitarimą dėl Jungtinių ekspedicinių pajėgų kūrimo.

Jungtinės Karalystės (JK) vadovaujamos pajėgos susidės iš devynių NATO ir partnerių šalių karių.

„Tai reiškia, jog 10 000 karių iš devynių valstybių jau šiandien yra pasirengę dislokacijai bet kuriuo metu, jei reiktų spręsti netikėtas krizines situacijas“, – feisbuke parašė R. Karoblis.

„Susitarimas žymi pajėgų sukūrimo pabaigą ir pilną jų parengtį“, – pridūrė jis.

Anot Krašto apsaugos ministerijos, pajėgos vadovausis NATO standartais ir procedūromis, galės papildyti kitas tarptautines aukštos parengties pajėgas ir remti Jungtinių Tautų, NATO ar Europos Sąjungos veiksmus.

„Šios pajėgos – tai dar viena atgrasymo ir gynybos priemonė. Taip pat - Lietuvos, viso regiono saugumo didinimo ir Europos karinių pajėgumų stiprinimo priemonė. Tokie greito reagavimo padaliniai itin reikalingi šiandieninėje saugumo situacijoje. Be to, tai puiki galimybė Lietuvos kariams tobulinti įgūdžius su JK kariais“, – sakė R. Karoblis.

Jungtinių ekspedicinių pajėgų steigimo ketinimų protokolą tuometis Lietuvos krašto apsaugos ministras Juozas Olekas pasirašė 2014 metais.

R. Karoblis Londone taip pat susitiks su Jungtinės Karalystės gynybos sekretoriumi Gavinu Alexanderiu Williamsonu (Gavinu Aleksandru Viljamsonu).

Ministrai ketina aptarti artėjantį NATO viršūnių susitikimą, dvišalį Lietuvos ir Jungtinės Karalystės bendradarbiavimą, naujas iniciatyvas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Ekspedicinis korpusas ? Merkel tur but ir zenkliuku parupino.

apie

apie portretas
kokia ginyba kalba jei ruosiamos puolamosios grupes.....

taip reikia

taip reikia portretas
pinigu per akis bet va kai reikia kelis euriukus duot baudziauninkams ju kaip visada neranda
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių