R. Masiulis prakalbo apie alkoblokų įrengimą nuomojamuose automobiliuose

  • Teksto dydis:

Po sekmadienio naktį Vilniuje įvykusios tragiškos avarijos, kurios metu žuvo jauna mergina, susisiekimo ministras Rokas Masiulis teigia, kad reikia diskutuoti apie vadinamųjų alkoblokų – transporto priemonės užvedimą blokuojančių alkotesterių – įrengimą nuomojamuose automobiliuose.

Policija teigia, kad nelaimės sostinėje kaltininkas – neblaivus vyras, vairavęs nuomotą automobilį.

„Vairavimas išgėrus yra didžiulė Lietuvos bėda, daromi įvairūs žingsniai, kad tą užkardytume, sustabdytume šias tendencijas. Bet panašu, kad visi tie veiksmai eina perniek – žmonių mentalitetas vis dėlto nėra pažengęs tiek, kad suprastų, kad negalima sėsti už vairo (išgėrus – BNS). Viena priemonių, dėl kurių privalome diskutuoti – alkoblokų įrengimas nuomojamuose automobiliuose“, – LRT radijui sakė R. Masiulis.

„Kviesime šiuo verslu užsiimančias bendroves kuo skubiau spręsti šį klausimą dėl alkoblokų įvedimo“, – teigė ministras.

Policija pranešė, kad per avariją Vilniuje žuvo 1991 metais gimusi moteris. Ji važiavo taksi automobiliu, į kurį trenkėsi per „City Bee“ sistemą nuomotas automobilis. Nuomoto automobilio vairuotojui nustatytas 1,51 promilės girtumas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juozas

Juozas portretas
Na, jei drausti, tai drausti. Žmogus sudegė- privalomai visose patalpose po dūmų detektorių, girtas važiavo- alkoblokus įtaisyti. Išėjo neatsargiai į kelią ir pateko po ratais- iki 50km/h greitį ribokim. Eikim dar toliau. Kaip žinia, korupcija LT labai klesti- tai uždrauskime visai politiko, valdininko ar tarnautojo, galinčio bent teoriškai gauti kyšį, šeimai turėti daugiau kaip 10 € grynais. Kai neturės kur dėti, nesivels į korupcinius ryšius. O tada jau bus galima ir šalies pavadinimą pakeisti- į BAUDUVA ar DRAUDUVA...

TO TA kaunas ir ne tik

TO TA kaunas ir ne tik  portretas
pirma reikėtų visu vairavusių išgėrusių fotografijas skelbti internete (su pavardėm ir darboviete) antra jeigu sustabdytas ekipažas visas būna girtas, tai skelbti ir bausti visus. trečia jeigu atiblokinį automobilį vairuoja girtas o šalia sėdi blaivas tada irgi skalpuoti abudu. Mane glumina lietuvių mentalitetas - Jeigu reikės??? aš papūsiu už girtą !!! vairuotoją ir važiuosiu kartu??? Arba jeigu vaikas paprašys nupirkti alaus (ar ko stipresnio) tai ir nupirksiu. Negi gaila. O jeigu bus proga tai ir išgersiu kartu.??? Kad ir su savo sūnumi ar dukra. Net jeigu jiems ir 1* metų...........

To kaunui

To kaunui  portretas
Sutinku. Butu geras. Kitaip gali ateiti su blaiviu draugu. Ir prasom. Sedu ir vaziuoju.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių