Radviliškis pastovyklauti pasikvietė 12 vaikų iš Ukrainos

Šiaulių rajone stovyklauja  būrelis vaikų iš konflikto siaubiamos Ukrainos. Juos pailsėti pakvietė Radviliškio rajono savivaldybė.

12 vaikų atvyko iš Čerkasų srities Umanės miesto. Visą savaitę jie stovyklavo su Radviliškio rajono mokyklų olimpiadų nugalėtojais ir mokslo pirmūnais poilsio bazėje netoli Šiaulių.Vaikai lankėsi Palangoje, šeštadienį jų laukia  pažintinė kelionė į Vilnių.

„Stovykla buvo nuostabi, man viskas čia patiko, parsivešiu daugybę pačių geriausių įspūdžių, norėčiau čia atvažiuoti kasmet, čia labai puikūs žmonės“, – mintimis dalijosi stovyklautoja Aleksandra Forsenko.

„Esame dėkingi, kad mūsų vaikus pakvietėte į Lietuvą ir šiltą priėmėte. Mes susipažinome su Lietuva, jos žmonėmis ir supratome, kad esame daug kuo panašūs. Tikimės, jog ši draugystė tęsis, ir mes galėsime radviliškiečius pasikviesti pas save. Kol kas pas mus ramu, ir mes sėkmingai atvykome į Lietuvą“, – LRT televizijai tvirtino Umanės m. savivaldybės Švietimo sk. vyriausioji specialistė Svetlana Čiornaja.

Poilsį Lietuvoje mažiesiems ukrainiečiams padovanoję radviliškiečiai sako, kad su Umanės miestu jų rajonas draugauja jau seniai.

„Mintis surengti tokią stovyklą kilo žiemą, kai visose respublikos miesteliuose vyko Maidano palaikymo akcija. Tokia akcija vyko ir Radviliškyje prie Anikės paminklo ir susirinko nemažai jaunimo“, – prisiminė Radviliškio r. meras Darius Brazys.

Rajono savivaldybė skyrė 10 tūkst. litų, už kuriuos buvo surengta vaikų ir dviejų mokytojų kelionė į mūsų šalį, stovyklavimas, pinigų liko ir ekskursijoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių