Raseinių rajone atšaukta ekstremali situacija dėl sausros

  • Teksto dydis:

Raseinių rajono savivaldybėje trečiadienį nuspręsta atšaukti ekstremalią situaciją dėl sausros.

Anot savivaldybės, sprendimas priimtas bendru sutarimu atsižvelgus į Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos pateiktą informaciją.

Ekstremali situacija dėl sausros šioje savivaldybėje paskelbta birželio 16-ąją.

Ekstremalią situaciją dėl sausros savo teritorijose yra paskelbusios Anykščių, Klaipėdos, Kretingos, Vilkaviškio, Rokiškio, Plungės, Šilutės, Pakruojo, Šakių, Telšių ir Mažeikių rajonų savivaldybės. Kai kurių iš jų vadovai tikisi, kad ekstremalios situacijos paskelbimas padės gauti kompensacijas už sausros padarytus nuostolius.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba praėjusią savaitę skelbė, kad stichinė sausra toliau fiksuojama Rokiškio, Palangos ir Šiaulių miesto savivaldybėse, o pavojinga – šalies šiaurės rytuose.

Stichinė sausra taip pat vyrauja beveik visose Kretingos, Neringos, Mažeikių, Šiaulių rajono, Biržų, Radviliškio, Kėdainių bei kai kuriose Telšių, Plungės, Šilutės, Pasvalio, Ukmergės ir Panevėžio rajono savivaldybių seniūnijose.

Raseinių rajone praėjusį penktadienį taip pat paskelbta ekstremali situacija dėl Ariogaloje išsiliejusių naftos produktų. Taršos šaltinis, anot Raseinių aplinkos apsaugos inspekcijos viršininko Gedimino Tamašauskio, likviduotas, tačiau dėl stipraus lietaus dalis teršalų likučių patenka į Dubysos upę.

Dėl šio incidento laikinai uždrausta maudytis Dubysos upės maudykloje Butkiškės kaime. Savivaldybė tirs netoli incidento židinio esančios maudyklos ir šachtinių šulinių vandenį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių