Reforma laukia ir pasieniečių: tikimasi sutaupyti apie 2 mln. eurų kasmet

Ministrų kabinetas trečiadienį pritarė pasieniečių veiklos optimizavimui nuo kitų metų.

Teikiamas įstatymų pataisas dabar turės svarstyti Seimas.

Projektuose numatyta, kad nuo 2018 metų juridinio asmens statusą turės tik Valstybės sienos apsaugos tarnyba. Planuojama atsisakyti pasienio rinktinių turimo juridinių asmenų statuso.

Taip juridinių asmenų skaičius valstybės sienos apsaugos sistemoje sumažės nuo septynių iki vieno.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadovas Renatas Požėla BNS sakė, jog dėl veiklos optimizavimo sistema turėtų sutaupyti apie 2 mln. eurų kasmet.

„Mes centralizuojame administravimo funkciją ir suteikiame galimybes rinktinėms orientuotis išimtinai tik į jų tiesioginę veiklą“, - teigė pasieniečių vadas.

„Tiesiog dabar valstybės sienos apsaugos sistema yra sudaryta iš juridinių asmenų, atskirų įstaigų, turinčių savo valdymo struktūrą, vykdančių personalo, finansų politiką. (...) Šių funkcijų planuojama atsisakyti“, - pridūrė jis.

Pasak Valstybės sienos apsaugos tarnybos Personalo valdybos direktoriaus Arūno Tūzo, kol kas nėra aišku, kiek pareigybių bus panaikinta.

Pernai juridinių asmenų statuso neteko ir Valstybės sienos apsaugos tarnybai pavaldūs Užsieniečių registracijos centras, Aviacijos rinktinė ir Specialiųjų užduočių rinktinė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių