Viceministrė: karo atveju apsaugai galėtų būti pritaikomi seni pastatai

Keisti reikalavimų dėl gyventojų apsaugos karo atveju naujos statybos visuomeniniams pastatams nereikėtų, mano aplinkos viceministrė Daiva Matonienė. Anot jos, tokiai apsaugai galėtų būti pritaikomi jau esami pastatai.

„Reikia inventorizuoti ir suprasti esamų pastatų būklę bei jų pritaikomumą ir visą tą informaciją paviešinti. Reikia padaryti gerą analizę, kokia galima nauda, kokios būtų reikalingos investicijos ir kokia būtų nauda. O naujų pastatų statymas nėra toks progresyvus, ypač – viešųjų pastatų. Mes šiandien matome labai daug tuščių mokyklų pastatų, ypač – regionuose. Reikia galvoti apie tų pastatų pritaikomumą, o ne naujų reikalavimų kėlimą naujiems pastatams“, – sako aplinkos viceministrė D. Matonienė.

Antradienį Aplinkos ir Vidaus reikalų ministerijų bei kitų institucijų atstovai svarstė, kaip visuomeniniai pastatai pritaikyti gyventojų apsaugai.
Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiuo metu Lietuvoje yra kiek daugiau nei 1700 pastatų, kuriuose jau dabar būtų įmanoma apsaugoti daugiau nei 700 tūkst. šalies gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kam rupi griuvena ?

kam rupi griuvena ? portretas
miesto centre Kestucio gt. daugiabucio namo kiemo dalis susmegusi i pozemines buvusiu sleptuviu patalpas ir atrodo lyg butu po bombordavimo. Gal reiketu jas kapitaliskai renovuoti ? Kiemas priziurimas visu gyventoju lesomis bei rupesciu. Tik niekas nesikeicia toje pavojingoje kiemo zonoje jau keleta metu . Nejaugi centro seniunija kas prilipde prie kedziu , miegojimo busenos jose ir nesirupinant bent ka isspresti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių