Reorganizuojamas Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas

  • Teksto dydis:

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentą ketinama reorganizuoti paliekant jam tik narkotikų kontrolės funkcijas.

Pirmadienį Vyriausybė per pasitarimą pritarė sprendimui reorganizuoti departamentą - jo funkcijas, susijusias su alkoholio kontrole, turėtų vykdyti Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), tabako kontrolė pavedama Valstybinei ne maisto produktų inspekcijai (VNMPI).

„Narkotikų kontrolės funkcijos - viskas lieka mūsų visiškai“, - BNS pirmadienį tvirtino sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė.

Ministerija planuoja, kad iš viso bus panaikintos keturios pareigybės, taip pat atsisakyta per 1,5 tūkst. kv. metrų ploto patalpų.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) parengtame dokumente numatoma optimizuoti šios ministerijos Ekstremalių situacijų sveikatai centro veiklą - ši institucija nebevykdytų verslo subjektų, sveikatos įstaigų pasirengimo dirbti esant ekstremaliai situacijai funkcijų. Taip pat bus sprendžiama, kuriai institucijai perduoti Joniškio medicinos rezervo saugojimo patalpas.

Reikalingus teisės aktų pakeitimus iki gruodžio 15 dienos pavedama parengti SAM, dalį jų, t. y. susijusių įstatymų pakeitimus dar turės priimti Seimas.

Sprendimą Vyriausybė dar turės patvirtinti artimiausiame posėdyje.

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas savo veiklą pradėjo 2011 metų balandžio 1 dieną, sujungus tuomet atskiras Valstybinę tabako ir alkoholio kontrolės tarnybą (VTAKT) ir Narkotikų kontrolės departamentą (NKD).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių