Reorganizuojami penki VSAT padaliniai

  • Teksto dydis:

Nuo sekmadienio juridinio asmens statuso netenka penki Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) padaliniai – Lazdijų, Aviacijos, Specialiųjų užduočių, Ignalinos atominės elektrinės apsaugos rinktinė bei Užsieniečių registracijos centras.

Reorganizuojamos Lazdijų rinktinės 73 kilometrų saugomas sienos su Rusija ruožas perduodamas gretimai Pagėgių rinktinei, kuri dabar saugo 178,5 kilometrų ruožą su šia valstybe.

Kaip skelbia VSAT, Lazdijų rinktinės saugotas 57 kilometrų ruožas su Baltarusija perduodamas gretimai Varėnos rinktinei, kuri saugo 206 kilometrų ruožą su šia valstybe. Varėnos rinktinei taip pat pavesta migracinių procesų kontrolė prie sienos su Lenkija, kuri yra 104,3 kilometrų ilgio ir kurią iki šiol kontroliavo Lazdijų rinktinė.

Aviacijos ir Specialiųjų užduočių rinktinės bei Užsieniečių registracijos tampa VSAT centrinės įstaigos padaliniais, t. y. Aviacijos valdyba ir Specialiųjų užduočių valdyba, o URC pavadinimas nesikeičia. Ignalinos atominės elektrinės apsaugos rinktinė tampa VSAT Ignalinos rinktinės padaliniu ir vadinsis Branduolinės energetikos objektų apsaugos daliniu.

Pagrindinis šių pertvarkų tikslas, kurių metu buvo panaikintos 93 pareigybės, – mažinti administracines funkcijas vykdančių darbuotojų skaičių.

„Svarbu, kad tiesiogiai išorinę valstybės sieną saugančių ir vidinę sieną kontroliuojančių padalinių, t. y. užkardų, veikloje esminiai pakeitimai nevykdomi“, –  rašoma VSAT pranešime.

Vykdant pertvarkas VSAT laikytasi nuostatos, jog kiekvieno darbuotojo, kurio darbui ar karjerai jos turėtų įtakos, atvejis buvo vertinamas individualiai, stengiantis, kad darbuotojas kuo mažiau nukentėtų ir gautų naują darbo siūlymą.

Preliminariai skaičiuojama, kad įvykdžius šią pertvarką VSAT vėliau kasmet sutaupys apie 1,5 mln. eurų. Šios lėšos bus skiriamos pasieniečių motyvacijai kelti, atlyginimams didinti, kvalifikacijai tobulinti.

Kitą VSAT pertvarkos etapą numatomą vykdyti 2017 metais, kai būtų reorganizuotos Ignalinos, Vilniaus, Varėnos, Pagėgių ir Pakrančių apsaugos rinktinės. Galutinis tikslas – VSAT turėtų tapti vienu juridiniu asmeniu su centralizuotomis administravimo funkcijomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuvis

lietuvis portretas
Labai reikalinga pertvarka, rekia mažinti dikaduoniu skaiciu.

Eilinis

Eilinis portretas
Pinigų plovimas , kiek jų buvo ir bus , o iš pasieniečių reikalaus vykdyti planą

generuols

generuols portretas
juokas ima is siu pertvarku,eilinis vel bus rurinamas,o paskirs dar pora ginerolu....,va tep ir visa reorganizacija-prixvatizacija...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių