Režisieriui J. Ohmanui išimties tvarka suteikiama Lietuvos pilietybė

Prezidentė Dalia Grybauskaitė švedų kilmės režisieriui Jonui Ohmanui išimties tvarka suteiks Lietuvos pilietybę.

Dekretą dėl pilietybės suteikimo išimties tvarka D. Grybauskaitė pasirašys antradienį, BNS patvirtino prezidentės patarėjas Liudas Zakarevičius.

Lietuvos pilietybė gali būti suteikiama ypatingų nuopelnų šaliai turinčiam kitos valstybės piliečiui, kuris yra integravęsis į Lietuvos visuomenę.

Pats J. Ohmanas teigia, kad formaliai jokių kraujo ryšių su Lietuva neturi, tačiau čia rado savo antrąją pusę – lietuvaitę.

Kino režisierius Lietuvoje gyvena jau daugiau nei dešimtmetį, tačiau pirmą kartą atvyko dar Nepriklausomybės aušroje.

Kino kūrėjas J. Ohmanas yra paramą Ukrainai telkiančios visuomeninės organizacijos „Blue/Yellow“ įkūrėjas. Jis teigia, kad nuo 2014 metų Ukrainai perduotos paramos vertė – daugiau nei 500 tūkst. eurų.

„Aš einu į karą. Visų pirma, aš ginu Lietuvą, ką aš ten veikiu Ukrainoje, nes aš suprantu, kad jeigu ten bus blogai, mums ir čia bus blogai“, – pirmadienį BNS sakė J. Ohmanas.

Paklaustas, kaip vertina vakarykštę Rusijos jūrų laivyno agresiją prieš Ukrainos laivus, J. Ohmanas sakė, kad jo toks Rusijos veiksmas nenustebino.

„Kad Rusija yra grobikė, melagė, agresorė ir provokatorė, tai galima ilgai vardinti. Donbase tiek dalykų matęs ir girdėjęs esu, kad čia man nieko tokio“, – BNS sakė paramą Ukrainai teikiantis kino kūrėjas.

J. Ohmanas įsitikinęs, kad Rusijos agresija prieš Ukrainos laivus apsunkina padėtį regione, tačiau jis pasigenda drąsesnės tarptautinės bendruomenės reakcijos.

„Rusiją reikia parklupdyti, nes kitaip mes turėsim problemų dar dešimtmetį ar dvidešimt metų į priekį. Rusija yra nepatikima. Rusija – priešas. Mes esam kare“, – teigė Jonas Ohmanas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pritariu

Pritariu portretas
Pritariu! Tegyvuoja Ukraina!

Robis

Robis  portretas
Jis kietas žmogus.Slava Ukraine smert vrogam

T

T portretas
Nieko nei tai lt nutiks,nei lietuviam,kad suteiks cia gyvenanciam su lietuve zmogui pilietybe.cia jo seima,jo darbai,jo pagarba lt.lai buna pilnavertis musu gyventojas.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių