Rokiškio psichiatrijos ligoninėje ruošiama 60 vietų COVID-19 sergantiems migrantams

  • Teksto dydis:

Rokiškio psichiatrijos ligoninėje ruošiamasi gydyti COVID-19 sergančius neteisėtus migrantus, pranešė „Lietuvos ryto“ televizija.

Atskiroje, aptvertoje teritorijoje ketinama gydyti lengvomis ar besimptomėmis COVID-19 formomis sergančius užsieniečius.

„Pirmą kartą susiduriame su tuo, kad reikia taip greitai paruošti vietas 60-iai ligonių  papildomai. Tai yra iššūkis“, – teigė ligoninės direktorius Algimantas Liausėdas.

Jis pabrėžė, kad teritorija, kur ketinama įkurdinti migrantus, yra visiškai atskirta nuo likusios ligoninės. Be to, ji stebima vaizdo kameromis.

„Tai atskiras skyrius, turintis savo įvažiavimą, turintis savo pasivaikščiojimo kiemelį, savo patalpas, ir visa veikla bus organizuota tik tame skyriuje“, – teigė ligoninės vadovas.

Rokiškio rajono meras Ramūnas Godeliauskas sakė apie migrantų gydymą Psichiatrijos ligoninėje sužinojęs iš neoficialių šaltinių.

„Pasakyta vos ne kaip paslaptis, pašnibždomis Psichiatrijos ligoninės darbuotojų, kad liepta paruošti 60 vietų ir bus atvežti COVID-19 liga sergantys migrantai. Suprantame, kad tai yra visos Lietuvos problema ir ją reikia spręsti bendromis jėgomis, su tuo viskas aišku, bet pats ministerijos požiūris į savivaldą yra visiškai nesuprantamas ir net, sakyčiau, žeminantis šiek tiek savivaldą ir jos žmones“, – tvirtino meras.

Sveikatos apsaugos viceministrė Danguolė Jankauskienė sakė, kad Rokiškio psichiatrijos ligoninė pavaldi ministerijai ir ji pati rūpinasi užsieniečių įkurdinimu.

„Rokiškio psichiatrijos ligoninė yra ne savivaldybės ligoninė, o Sveikatos apsaugos ministerijos pavaldumo ligoninė. Mes užsiėmėme ir organizacija, ir viskuo. (...) jeigu Rokiškio savivaldybei būtų pavesta organizuoti tokią pagalbą, galima piktintis ir būti nepatenkinta. Labai tikiuosi, kad Rokiškio savivaldybė geranoriškai reaguos į tą klausimą“, – teigė ji.

Šiemet Lietuvos ir Baltarusijos sieną neteisėtai kirto 4122 migrantai.

Dėl išaugusios neteisėtos migracijos paskelbta ekstremali situacija. Šalies pareigūnai laikosi pozicijos, kad išaugę migracijos srautai yra organizuota Minsko režimo akcija prieš Lietuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Proveržis

Proveržis portretas
Seimo pirmininkė Čmilytė labai džiaugiasi tokiu proveržiu psichiatrijoje. Teismo psichiatrijos ligoninė pati nuostabiausia vieta Pabėgeliams. Juos reikia padusinti vaaistukais, šokais koroną išvarys, panašiai kaip Šveikas klizmomis.

žiauru ir nusikalstama

žiauru ir nusikalstama portretas
Į Teismo psichiatrijos ligonines Sovietmečiu uždarinėjo disidentus, o dabar pabėgelius!!!!!!! Žiauru. Baltarusai, Rusai išsityčios iš demokratijos ir žmogaus teisių pažeidimų. Pažiūrėsim ką sakys JT žmogiškumo teisuoliai, Seimo kontrolieriai, Raskevičius..O jeigu pabėgeliai paduos į Hagos teismą, tai brangiai kainuos. O jeigu psichikos ligoniai ir jų gynėjai paduos į Strasbūro teismą - brangiai kainuos. Už tokius sprendimus Dulkys privalo atsistatydinti. .

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
O kas užmokės? Mūsų piliečius jau smaugia net mokamais tesrais, o nelegalams viskas už mūsų mokamus mokesčius! Prives valdantieji prie Lietuvos sunaikinimo - neliks nei lietuvių kalbos, nei kultūros, o ir piliečišs išspirs visokie juodukai su valdančiiaisiais iš Lietuvos! Baisi ateitis laukųa ir greitai! Juk matome per TV kokie jie visi!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių