Rukloje atsisveikinta su žuvusiu Vokietijos kariu

  • Teksto dydis:

Rukloje atsisveikinta su Vokietijos kariu, žuvusiu per savaitgalį vykusias NATO bataliono pratybas automobiliui atsitrenkus į medį.

Žuvusio kario palaikai iš Ruklos į Kauno oro uostą išgabenti Vokietijos kariuomenės šarvuočiu, lydint NATO priešakinių pajėgų bataliono rikiuotei, vėliau išskraidinti į Vokietiją šios šalies karuomenės lėktuvu.

„Tai didelė netektis ir Vokietijai, ir Lietuvai. Visi šiandien esame čia, kad atiduotume pagarbą mūsų bendražygiui”, – atsisveikinimo ceremonijoje sakė Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ vadas pulkininkas Mindaugas Steponavičius.

NATO priešakinių pajėgų kovinės grupės vadas pulkininkas leitenantas Rene Braunas pabrėžė, kad „netikėtas, dramatiškas ir tragiškas“ įvykis pasiglemžė kario, kurį mylėjo visi, gyvybę.

„Jis visada bus su manimi mano širdyje. Jis buvo vienas iš mūsų – jis buvo jūsų bičiulis, jis buvo mano geras draugas“, –  sakė R. Braunas.

Ceremonijoje dalyvavo Vokietijos ambasadorė Lietuvoje Angelika Viets (Angelika Fyts), Lietuvos kariuomenės atstovai, karys pagerbtas padedant prezidentės Dalios Grybauskaitės gėlių vainiką.

Karys žuvo pratybų metu į medį atsitrenkus jo vairuojamai šarvuotai transporto priemonei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis

Lietuvis portretas
Mes už taiką pasaulyje.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių