Rukloje ir Tauragėje į atsargą išleisti beveik 1000 šauktinių

  • Teksto dydis:

Birželio 29 dieną Rukloje (Jonavos r.) ir Tauragėje iškilmingai išlydėti tarnybą baigę nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai.

Iš viso beveik 1000 karių į atsargą išlydėjo Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vaidoto ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio batalionai. Maždaug dviejų šimtų šauktinių laukiama sugrįžtant jau kaip profesinės karo tarnybos karių.

„Prieš devynis mėnesius mes jus sutikome kaip didvyrius – didvyrius dėl to, kad pasirinkote kario kelią. Šiandien mes jus išleidžiame kaip didvyrius – dėl to, kad visi kartu nuėjome dešimtis kilometrų, praleidome ne vieną bemiegę naktį pratybose, iššaudėme krūvą šovinių ir visa tai darėme tam, kad mūsų Tėvynė, mūsų brangiausi žmonės ir žmonės, kurių mes visiškai nepažįstame, būtų saugūs“,  – išleistuvių metu kariams sakė Vaidoto mechanizuotojo pėstininkų bataliono vadas pulkininkas leitenantas Eugenijus Lastauskas.

Per tarnybos laiką kariai perėjo visą kovinio rengimo ciklą, kurio metu įgijo tiek žinių ir įgūdžių, jog karinio konflikto atveju jų žinių atnaujinimas užtruktų pakankamai trumpai ir kariai galėtų beveik iškart vykdyti kovines operacijas. Devynerių mėnesių pakako, kad šauktiniai įgytų svarbiausių individualių įgūdžių: rikiuotės, statutų, karinės taktikos, inžinerijos, topografijos, ryšių ir medicinos pradmenų, susipažintų su ginklais ir ryšio priemonėmis. Vėliau kariai treniravosi veikti nebe vieni, o padalinio sudėtyje - ugnies komandoje, grandyje, skyriuje ir baigė tarnybą gebėdami sėkmingai veikti būrio (36 kariai) sudėtyje. Tarnybos metu kariai taip pat aktyviai dalyvavo įvairioje visuomeninėje veikloje, daliniuose lankėsi ir su šauktiniais bendravo žymūs visuomenės veikėjai.

Išleistuvių ceremonijoje Tauragėje dalyvavęs Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ vadas pulkininkas Artūras Radvilas džiaugėsi sėkmingai baigta tarnyba, karių įgyta ir karine, ir gyvenimiška patirtimi, palinkėjo naujiesiems Lietuvos kariuomenės aktyviojo rezervo kariams sėkmės tolimesniame gyvenime.

Iškilmingų ceremonijų metu buvo pagerbti į kitus dalinius išeinantys, aukštesnius karinius laipsnius gavę ir atlikę nepriekaištingai nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą pabaigę kariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių