Iš Ruklos į Pabradę judės kovinė technika

  • Teksto dydis:

Didžioji dalis pratybose „Geležinis vilkas 2018“ dalyvausiančios karinės technikos vienetų antradienį vyks iš Ruklos į Generolo Silvestro Žukausko poligoną Pabradėje.

Vokietijos kariuomenės tankai „Leopard II“ ir kovos mašinos „Marder“, Belgijos kariuomenės pėstininkų kovos mašinos „Piranha“, Čekijos kariuomenės pėstininkų kovos mašinos „Pandur“, Nyderlandų – CV-90 ir kita karinė technika iš Ruklos judės Ukmergės kryptimi, vėliau – autostrada Vilnius-Panevėžys važiuos iki Maišiagalos, tuomet pasuks link Nemenčinės. Dalis technikos judės Utenos kryptimi, vėliau į Švenčionėlius ir Pabradės apylinkes, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Technikos kolonos bus lydimos Lietuvos kariuomenės Karo policijos konvojų.

Pratybų metu didžiausias dėmesys skiriamas treniruoti ir vertinti Mechanizuotajai pėstininkų brigadai „Geležinis Vilkas“ priskirtų NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės ir Lietuvos didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono gebėjimus planuoti bei vykdyti gynybą, sąveika atliekant bendras operacijas su sąjungininkais ir partneriais.

Pirmąją pratybų savaitę padaliniai treniruosis veikti su papildomai pratyboms priskirtais padaliniais, antrąją savaitę vyks kompleksinės lauko pratybos, kuriose vienetai treniruosis „pajėgos prieš pajėgas“ principu. Taip pat bus atliekamos kovinio šaudymo pratybos karinių poligonų šaudyklose.

Iš viso pratybose „Geležinis vilkas 2018“ dalyvaus apie 3,5 tūkst. karių iš 14 šalių.

Pratybos „Geležinis vilkas“ yra tarptautinės pratybos, skirtos įvertinti kiekvienos NATO Priešakinių pajėgų kovinės grupės rotacijos ir vieno iš Lietuvos batalionų, pavaldžių Mechanizuotajai pėstininkų brigadai „Geležinis Vilkas“, pasirengimą planuoti ir vykdyti karines operacijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to jo

to jo portretas
ne bez dek, tu savo pensijom

Anonimas

Anonimas portretas
Gal jankei namo išvažuoja?

jo

jo portretas
va taip taškomos musu pensijos ir algos todėl mums daugumai pinigų nėra nes tulpė su konservais rusai puola o mes visi kenčiam
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių