Rusijos ginkluotės kontrolės inspektoriai tikrins Lietuvos dalinius

  • Teksto dydis:

Rusijos ginkluotės kontrolės inspektorių grupė Lietuvoje ketvirtadienį ir penktadienį atliks inspekciją pagal Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) nuostatas.

Rusijos inspektoriai turės teisę pasirinktoje Lietuvos teritorijoje, kurios plotas iki 20 tūkst. kv. km, aplankyti Lietuvos kariuomenės padalinius ir poligonus, išklausyti Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ vado pranešimą, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Rusijos ginkluotės kontrolės inspektoriams bus sudaryta galimybė apskristi pasirinktą rajoną Lietuvos karinių oro pajėgų orlaiviu ir įsitikinti, kad jokia nedeklaruota karinė veikla nėra vykdoma, rašoma pranešime spaudai.

Tai bus trečioji šiais metais užsienio šalių ginkluotės kontrolės inspekcija Lietuvoje pagal 2011 metų vadinamąjį Vienos dokumentą. Birželio mėnesį pasirinkto rajono inspekciją Lietuvoje atliko Baltarusijos ir Rusijos ginkluotės kontrolės inspektorių grupė, o liepos mėnesį – Ukrainos ginkluotės kontrolės inspektoriai.

Taip pat rugpjūtį Baltarusijos ginkluotės kontrolės inspektorių grupė, vadovaudamasi Lietuvos ir Baltarusijos dvišaliu susitarimu, atliko Lietuvos karinio dalinio vertinamąjį vizitą.

Lietuvos atstovai šiemet atliko inspekcijas Rusijos, Baltarusijos ir Ukrainos kariniuose daliniuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

atmintis

atmintis portretas
Pernai lygtais buvo straipsnis,kad Rusija nutrauė bendradarbiavimą ir nebeleidžia tikrinti dalinių Karaliaučiuje,kaip nutiko, kad Lietuvos dalinius jie tikrina?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių