Rusijos teismas atidėjo Lietuvos laivo bylos nagrinėjimą mėnesiui

  • Teksto dydis:

Rusijos teismas penktadienį atidėjo areštuoto žvejybos laivo bylos nagrinėjimą mėnesiui, BNS sakė laivą „Jūros vilkas“ valdančios bendrovės advokatas Vladimiras Odiagaila.

Advokatas sakė paprašęs teismo kreiptis į Gynybos ministeriją, kad ši paaiškintų su laivyba susijusių teisės aktų galiojimą.

Kitas Murmansko teismo posėdis turėtų vykti lapkričio 25-ąją.

„Teismas nukėlė posėdį, planuojama, kad per šį laiką jau bus pateiktas atsakymas ir tuomet bus galima priimti sprendimą“, - sakė V.Odiagaila.

Advokatas pranešė, kad kitą savaitę turbūt pateiks skundą dėl skirto 36,6 mln. rublių užstato, nors, pasak jo, kol kas su laivo savininkais dėl to dar nėra iki galo sutarta.

„Manome, kad tam tikros sumos, susijusios su laivo verte, išskaičiavimas iš užstato neišsprendžia visų klausimų. Dar kyla didelis klausimas dėl objektyvaus produkcijos įvertinimo“, - sakė jis.

Spalio 23 dieną Murmansko teismas sumažino pradžioje paskirtą 113 mln. rublių (7,4 mln. litų) užstatą iki 36,6 mln. rublių (2,4 mln. litų).

Apkaltinusi neteisėta krabų žvejyba, Rusija laivą „Jūros vilkas“ sulaikė rugsėjo mėnesį.

Lietuvos Žemės ūkio ministerija ketvirtadienį pranešė, kad dėl laivo Rusijoje sulaikymo gali būti atsakinga Žvejybos šiaurės rytų Atlante komisija (angl. NEAFC), kuri Lietuvai ir kitoms šalims laiku nepateikė informacijos apie pasikeitusias Rusijos išskirtinės ekonominės zonos ribas jai pasirašius dvišalį susitarimą dėl žvejybos su Norvegija.

Ministerijos teigimu, būtent dėl to, kad nežinojo apie pasikeitusias ribas, Lietuvos laivas „Jūros vilkas“ galėjo jas peržengti.

Dėl susidariusios situacijos žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė žada kreiptis į Europos Komisiją, prašydama, kad NEAFC prisiimtų atsakomybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Matyt

Matyt portretas
Pagavo stambia ir svetimas zuvis edancia megazuv,.todel neskuba,iesko kitu plesruniu is to burio.Pavyks-nuraus daugiau tauku nuo plesruno.siap idomi ir paini,sukta ir nesazininga situacija,kur musu dvaras lyg ir "ni pri ko"?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių