Rusnės estakados statybų pradžia kiek vėluoja

  • Teksto dydis:

Rusnės estakados statybų ir užliejamo kelio Šilutė-Rusnė rekonstrukcijos pradžia pavėlinta iki birželio, tačiau projektas turėtų būti įgyvendintas laiku – iki šių metų pabaigos, tikina Šilutės rajono meras.

Pasak Vytauto Laurinaičio, darbų pradžia kiek vėluos dėl nenumatytų kelio platinimo darbų.

„Nenumatytos aplinkybės, kadangi reikia tą kelią išplatinti ant polių, reikės papildomo pirkimo. Dėl kelio išplatinimo galbūt reikės tą terminą pakoreguoti, o dėl estakados, manau, viskas bus pagal grafiką (...) Visgi jeigu bus iš konstrukcijų šita estakada, tai surinkimas nelabai stipriai ir užsitęs. Bet čia ir esmė yra estakada. Manau, kad iki šių metų potvynio estakada bus“, – BNS sakė V. Laurinaitis.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos laikinasis vadovas Vitalijus Andrejevas anksčiau teigė, jog gauti statybos leidimą ir pradėti darbus numatyta gegužės mėnesį.

Portalo „Šilutės naujienos“ teigimu, statybų rangovės bendrovės „Kauno tiltai“ generalinis direktorius Aldas Rusevičius informavo, kad dabar vyksta baigiamieji projekto rengimo darbai – projektas pateiktas ekspertizei, o birželio pirmomis dienomis tikimasi gauti statybos leidimą ir nedelsiant pradėti darbus.

Estakada bus statoma kelyje Šilutė–Rusnė, kuris vienintelis veda į Rusnės salą ir per kasmetinius potvynius yra užliejamas bei taip sutrikdo vietos susisiekimą.

Rekonstruojamame 5 kilometrų ilgio kelio ruože, be kita ko, bus įrengta nauja kelio dangos konstrukcija, bus nutiestas 4,5 kilometrų ilgio pėsčiųjų ir dviračių takas. Pačiame žemiausiame, kasmet užliejamame kelio ruože bus pastatyta gelžbetoninė sijinė 750 metrų ilgio dviejų eismo juostų estakada.

Šiems darbams skirta 10 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių