S. Skvernelio vyriausybės metai: visuomenė jau nori matyti rezultatus

  • Teksto dydis:

Premjero Sauliaus Skvernelio vadovaujamai vyriausybei sukanka metai. Premjeras tarp svarbiausių darbų vardija pradėtą aukštojo mokslo reformą, socialinės atskirties mažinimą, valstybės įmonių pertvarką.

Politologas Tomas Janeliūnas teigia, kad su šia vyriausybe buvo siejami dideli lūkesčiai, tačiau antrąjį pusmetį ji tarsi išsikvėpė, o gyventojų pasitikėjimas premjeru pradėjo kristi.

Metai stovint prie vyriausybės vairo premjerui nuotaikos nesugadino. Nuveiktų darbų S. Skvernelis nepanoro vertinti, nesiryžo ir sau  pažymio parašyti. Nors pripažįsta – metai nebuvo lengvi.

Naujausi tyrimai rodo, kad pasitikėjimas S. Skverneliu mažėja. Tiesa, gyventojai ir toliau mano, kad jis labiausia tinkamas užimti ministro pirmininko postą. Prieš metus formuojant vyriausybę, pabrėžta, kad ji bus profesionalų. Šiandien premjeras sako nieko blogo nematantis, kad apie kai kuriuos ministrus gyventojai net nėra girdėję. Pasak S. Skvernelio – nieko tokio, tai – ne žvaigždžių vyriausybė. Gyventojai iš vyriausybės ir tikisi darbų, o ne šou.

Politologas T. Janeliūnas šios vyriausybės veiklą skirsto į du etapus – pirmą pusmetį ir antrąjį. Ir jie gerokai skiriasi.

Visuomenė, pasak politologo, jau nori matyti vyriausybės darbo rezultatą. Kitais metais žadama mokesčių pertvarka, T. Janeliūno teigimu, kaip tik ir gali kilstelėti vyriausybės reitingą.

Plačiau apie tai – Redos Gilytės ir Lidijos Jankauskienės reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pilietis

pilietis portretas
Vienintele vyriausybe per visa nepriklausomybe kuri saziningai dirba .Didziulis postumis kad valomi seimyniniai klanai kurie susiformavo valdant konservatoriam daug pakeista vadovaujanciu biurokratu kurie siltai sedejo ir plove valstybes milijonus.Labai gaila kad musu valstybeleje nera tvirto teisesaugos stuburo nes nei vienas veikejas ploves valstybes milijonus siandien siltai ir laimingai gyvena.Diziules sekmes siai vyriausybei ir toliau sekmingai dirbti tautos labui.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių