Šalčininkuose planuojama įkurti karių savanorių kuopą

  • Teksto dydis:

Šalčininkų rajone šiemet planuojama įkurti karių savanorių kuopą, o ateityje bus siekiama, kad kuopos veiktų visose Lietuvos savivaldybėse.

„Kuopos steigimas yra daugiau atstatymas, nes prieš keliolika metų savivaldybėje buvo kuopa, bet vykdant KASP (Krašto apsaugos savanorių pajėgų) reorganizaciją ji buvo panaikinta. Tačiau dabar KASP ir kariuomenės planai yra turėti kuopas kiekvienoje savivaldybėje. Kadangi kuopa Šalčininkuose kažkada buvo, nuspręsta šiais metais įkurti kuopą visų pirma šioje savivaldybėje“, - BNS sakė Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) vadas pulkininkas leitenantas Artūras Jasinskas.

Pasak savanorių vado, kuopa būtų kuriama šioje teritorijoje gyvenančių, bet kitoms Viliaus kuopoms priklausančių savanorių pagrindu, taip pat tikimasi pritraukti vietos jaunimo. Planuojama, kad iš pradžių kuopoje būtų apie 40 savanorių, o palaipsniui skaičius didėtų iki standartinio maždaug šimto karių skaičiaus.

„Kuopos kūrimas yra susijęs ir su savanorių skaičiaus didinimu, taip pat atnaujinta šauktinių tarnyba. Tose pačiose Šalčininkų kuopos patalpose įsikurtų karo prievolės skyrius, būtų paprasčiau ne tik savanoriams, bet ir šauktiniams. Kad kiekvienam, kuris nori stoti į kariuomenę ar bus kviečiamas į šauktinius, pirminis punktas būtų arti namų“, - kalbėjo KASP vadas.

Kaip pabrėžė A.Jasinskas, kadangi Šalčininkų rajonas turi ilgą sieną su ne NATO valstybe, savanorių buvimas šioje teritorijoje turi ir „tam tikrą grynai karinį uždavinį“.

„Įkūrus kuopą būtų  lengviau koordinuojami mobilizaciniai ir savivaldybės krizių valdymo klausimai, taip pat įkūrus kuopą Lietuvos kariuomenės atstovai turėtų daugiau galimybių susipažinti su savivaldybės problemomis, socialine, ekonomine ir kita situacija, tuo pačiu efektyviau prisidėti prie jaunimo pilietinio ugdymo“, - apie atkuriamos kuopos uždavinius pasakojo KASP vadas.

Jo teigimu, savanorių kuopas ateityje būtų galima įkurti dar maždaug 15-oje savivaldybių, kuriose nėra KASP padalinių.

Krašto apsaugos savanorių pajėgose tarnauja apie 4500 karių savanorių ir apie 700 profesinės karo tarnybos karių.


Šiame straipsnyje: kuopakariaiŠalčininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

mizantropas

mizantropas portretas
seniai turėjau vilties, kad Šalčininkų rajone ir kitose atokiose rytų Lietuvos rajonuose girdėtųsi lietuvių kalba, skambėtų lietuviškos dainos. Kuo daugiau tokių kuopų, karinių dalinių, tai daugiau karių vaikų lankys lietuviškas mokyklas, gal net atsiras ir naujų lietuviškų mokyklų, vietoje dabartinių kriošenų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių