Šalyje prasideda deklaravimo vajus

Startuoja gyventojų pajamų mokesčio ir turto deklaravimo sezonas. Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (AVMI) primena, jog pajamas ir turtą privalu deklaruoti iki gegužės 2 d.

Miestiečiai raginami nesnausti, nes, prasidėjus deklaravimo pikui, teks laukti eilėse.

"Paprastai, kai tik paskelbiama deklaravimo pradžia, ateina labai daug žmonių. Bet darbas organizuojamas taip, kad kuo daugiau gyventojų sulauktų specialistų pagalbos", – teigė Klaipėdos AVMI atstovė spaudai Laima Domarkienė.

Teisingai užpildytą deklaraciją pristačius iki gegužės 2 d., permoka bus grąžinta iki liepos 31 d. Pavėlavusiesiems – ne vėliau kaip per 90 d. nuo jos pateikimo ar patikslinimo dienos.

Šiemet prievolė deklaruoti pernai gautas pajamas gali atsirasti ir gavus palūkanų, dovanų ar sumokėjus daugiau kaip 360 eurų partijos nario mokesčio.

Gyventojai deklaruoti gali internetu Elektroninio deklaravimo sistemoje, taip pat atvykę į Klaipėdos padalinį bei užpildę popierinį variantą.

"Patogiausias būdas pateikti deklaraciją – internetu, pasinaudojus nemokama mobiliąja programėle išmaniesiems telefonams "e.VMI", taip pat ir tradiciniu būdu – užpildžius Elektroninio deklaravimo sistemoje", – aiškino L.Domarkienė.

Deklaracijas pateikti turi asmenys, kuriems tokią prievolę yra nustatę šalies įstatymai.

Tai yra gyventojai, vykdę individualią veiklą pagal pažymą ar su verslo liudijimu, net ir tuo atveju, jei negavo pajamų; individualių įmonių savininkai, ūkinių ir mažųjų bendrijų nariai, žemės ūkio individualią veiklą vykdantys gyventojai; gavę didesnes kaip 2,5 tūkst. eurų vertės dovanas pinigais ar turtu, gavę žemės ar kito turto nuomos pajamų ir kiti asmenys.

Taip pat deklaruoti turtą privalo politikai, valstybės tarnautojai, kitas gyventojų turto deklaravimo įstatyme nurodytas pareigas 2016 m. ėję gyventojai ir jų šeimų nariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių