Šauliai galės gauti leidimus dirbti su įslaptinta informacija

  • Teksto dydis:

Seimas antradienį priėmė pataisas, kurios Lietuvos šaulių sąjungos (LŠS) nariams leis gauti leidimą dirbti su įslaptinta informacija, žymima „riboto naudojimo“ žyma. Jos įsigalios pasirašius prezidentei Daliai Grybauskaitei.

Iki šiol gauti leidimą dirbti su riboto naudojimo informacija gali tik nuolatines šaulio tarnybos pareigas užimantys LŠS nariai, patenkantys į krašto apsaugos ministro patvirtiną pareigybių sąrašą.

Įstatymo pataisos leidimus dirbti su riboto naudojimo informacija leis gauti ne tik nuolatines pareigybes užimantiems, bet ir šauliams, kurie tarnauja LŠS koviniuose būriuose, kitiems sąjungos nariams, dėl kurių yra priimamas krašto apsaugos ministro sprendimas, jog jiems vykdant tarnybą reikia susipažinti su įslaptinta informacija.

„Šaulių sąjungos nariai bendradarbiauja su krašto apsaugos sistemos institucijomis, nuolat dalyvauja mokymuos, pratybose ir prisideda prie Lietuvos kariuomenės objektų bei teritorijos apsaugos. Vykdant pareigas, dažnai reikia būti susipažinus su įslaptinta informacija, tačiau šiuo metu įstatymai tokias galimybes sudaro tik daliai šaulių“, – sako pataisų iniciatorius, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Vytautas Bakas.

„Suteikdami galimybę visiems šauliams gauti leidimą dirbti su riboto naudojimo informacija, leistume organizacijai dirbti efektyviau, įrodytume, kad ja tikime ir pasitikime, – V.Bakas cituojamas jo biuro paskelbtame pranešime. – Šaulių sąjunga yra svarbi mūsų Krašto apsaugos sistemos dalis, todėl turime suteikti jų darbui reikalingus įrankius, kiek įmanoma labiau didinti jų įsitraukimą“.

Siūloma, jog šaulius, siekiančius gauti leidimą dirbti su informacija, pažymėta „riboto naudojimo“ žyma, tikrintų Antrasis operatyvinių tyrimų departamentas, o leidimus išduotų krašto apsaugos ministras ar jo įgaliotas asmuo.


Šiame straipsnyje: šauliaislapta informacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių